Επ.Παπαδόπουλου:Πρόχειρη η πρόταση Αναστασιάδη για πρόσφυγες

Σε ανακοίνωση, το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέρθηκε στην πρόταση Αναστασιάδη για τους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντάς την «πρόχειρη και χωρίς κανένα σχεδιασμό».

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάνει ολοκληρωμένες προτάσεις, τις οποίες υιοθετεί αποσπασματικά και πρόχειρα ο κ. Αναστασιάδης.

Η τακτική του κ. Αναστασιάδη να υιοθετεί συστηματικά και αποσπασματικά προτάσεις που εξαγγέλλει ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της αναξιοπιστίας και της προχειρότητας με την οποία λειτουργεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Νέο

κρούσμα, είναι η χθεσινή (27/11/17) ανακοίνωση της κυβέρνησης για την καταβολή ετήσιου επιδόματος στους πρόσφυγες, η οποία έγινε εντελώς πρόχειρα και χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, από τις 15 Νοεμβρίου του 2017, έχει προτείνει ολοκληρωμένα και συγκροτημένα μέτρα για τη στήριξη του προσφυγικού κόσμου, τα οποία είναι:

Δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ιδιοκτητών Κατεχόμενων Περιουσιών με τη δυνατότητα ετήσιας στήριξης, ως μέρος της οφειλόμενης αποζημίωσης για την απώλεια χρήσης, κάρπωσης ή εκμετάλλευσης της γης τους.

Να δοθεί το δικαίωμα αξιοποίησης και πώλησης του Συντελεστή Δόμησης των περιουσιών στα κατεχόμενα, με βάση την αξία της ιδιοκτησίας – είτε από τον ίδιο τον πρόσφυγα είτε από τους νόμιμους κληρονόμους του.

Επαναφορά προσφυγικών προγραμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού στα επίπεδα προ της οικονομικής κρίσεως.

Επαναφορά των στεγαστικών σχεδίων Διαχωρισμού Οικοπέδων και παραχώρησή τους ως αντιστάθμισμα σε όσους μένουν σε τουρκοκυπριακά σπίτια ή όταν το σπίτι που ανήγειραν δεν μπορεί να τιτλοποιηθεί.

Παραχώρηση μακροχρόνιας μίσθωσης σε πρόσφυγες που διαμένουν σε τ/κ γη, την οποία μίσθωση θα μπορούν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους ή και να την πουλήσουν.

Αύξηση της οικονομικής ενίσχυση της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων των Προσφυγικών Δήμων, Κοινοτήτων και Σωματείων.

Να μελετηθεί επισταμένα η δυνατότητα για Πέμπτη Διακρατική Προσφυγή, η οποία, μεταξύ άλλων, θα επικαλείται τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας στους όρους εντολής που της έχει υποδείξει το ΕΔΑΔ για τις αποζημιώσεις των προσφύγων.

Επαναδιανομή τ/κ γης στην ορθή βάση στους πρόσφυγες, βάσει επαγγέλματος, ιδιοκτησίας και εισοδηματικών κριτηρίων.

Ο κυπριακός λαός μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα στις ολοκληρωμένες προτάσεις του αξιόπιστου Νικόλα Παπαδόπουλου και στα πρόχειρα πυροτεχνήματα του κ. Αναστασιάδη που διακρίνεται για την αναξιοπιστία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα