Τρίπολη: Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα

14:28 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαθητική εκδήλωση για να βραβευθούν τα σχολεία που συμμετείχαν στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κάπνισμα και Περιβάλλον», έγινε σήμερα το πρωί στην Τρίπολη και στο Πνευματικό Κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Το 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, με τίτλο «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα«, διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το Ερευνητικό Εργαστήριο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Το εν λόγω

συνέδριο, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Υπήρξαν χαιρετισμοί, ενώ αμέσως μετά, ακολούθησαν οι απονομές των βραβείων σε μαθητές για τη συμμετοχή τους στο 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κάπνισμα και Περιβάλλον».

Εν’ συνεχεία, έγινε η παρουσίαση των εκπαιδευτικών δράσεων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η όλη, όμορφη, ζεστή και διδακτική εκδήλωση, έκλεισε με συναυλία απ’ τα Μουσικά Σχολεία της Τρίπολης και του Άργους.

Απ’ τους μαθητές των σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βραβεύθηκαν για τον 5ο Διαγωνισμό, η Δέσποινα Λάχανη (4ο Δημοτικό Τρίπολης), η Μαρία Αναστασιάδη (4ο Δημοτικό Τρίπολης), ο Δημήτρης Καλογερόπουλος (4ο Δημοτικό Τρίπολης), ο Κώστας Καλαμιτσίνης (4ο Δημοτικό Τρίπολης) και η Γεωργία Μπισμπίκου (1ο Γυμνάσιο Τρίπολης).

Επίσης, τιμητικές διακρίσεις για τις εργασίες τους, απέσπασαν, το 12ο Δημοτικό της Τρίπολης, το Δημοτικό της Βυτίνας, το 4ο Δημοτικό της Τρίπολης, το 1ο Δημοτικό της Τρίπολης, το Δημοτικό του Λεωνιδίου και το Γυμνάσιο της Μεγαλόπολης.

Η ΕΡΤ Τρίπολης (101,5 fm) ήταν εκεί και σας παρουσιάζει ένα «μίνι» φωτογραφικό ιστορικό της σημαντικής αυτής σχολικής πρωτοβουλίας του κ. Παναγιώτη Μπεχράκη (κεντρική φωτό).

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα