Χανιά: Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Θωμαδάκη (audio)

14:28 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βιβλίο του »Το Στοιχειωμένο Λαγκάδι» θα παρουσιάσει ο πρωτοεμφανιζόμενος, Χανιώτης συγγραφέας, Γιάννης Θωμαδάκης, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ. στον πολυχώρο Πολυ Τεχνείο (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 40, τηλ: 28210 27614) στα Χανιά.

Ο Γιάννης Θωμαδάκης μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων και όπως είπε, το μυθιστόρημά του χαρακτηρίζεται ως φολκλορικός τρόμος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχει βασιστεί

σε ιστορίες της παραδοσιακής Κρήτης, ιστορίες του φανταστικού, που άκουγε από τους παππούδες του, πάνω στα βουνά. Ιστορίες που τον τρόμαζαν όταν ήταν μικρός, αλλά που ταυτόχρονα ήθελε να τις καταγράψει ώστε να μη χαθούν. Οι ιστορίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για να γραφτεί το μυθιστόρημα »Το Στοιχειωμένο Λαγκάδι».

Οι μικρές ιστορίες εκτυλίσσονται στο φανταστικό χωριό Βελανιδοχώρι και την ευρύτερη κοινότητα Βελανιδιάς, σε μια απομονωμένη περιοχή ψηλά στα Λευκά Όρη του νομού Χανίων.

Εκεί, σε αυτήν τη μικρή κλειστή αγροτική κοινωνία περιγράφονται ιστορίες ανθρώπων του 2014, αλλά και ιστορίες ανθρώπων ενενήντα χρόνια πριν. Το πραγματικό με το φανταστικό αναμειγνύονται: η σκληρή πραγματικότητα των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο ρατσισμός, η φτώχεια, ο έρωτας και η μοναξιά συνυπάρχουν με φαντάσματα, νεράιδες, αρχαία ξόρκια, πόλεμο μεταξύ μαγισσών και μια παλιά κατάρα που μαστίζει τρεις ισχυρές και ιστορικές οικογένειες, ενώ η σκοτεινή και δραματική περιγραφή της φύσης αντανακλά την ενίοτε ζοφερή ανθρώπινη συνθήκη.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν:
– Διονυσία (Ντένια) Καραβασιλειάδη (φιλόλογος, ηθοποιός, μέλος του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Χανίων)
– Χριστίνα Βεριβάκη (ηθοποιός, ποιήτρια, μέλος του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Χανίων)
– Μαριλένα Νικολάου-Κουτσουπάκη (καθηγήτρια αγγλικών)

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Γιάννης Θωμαδάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα