BACARDÍ Legacy Cocktail Competition στην Κύπρο

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου τo BACARDÍ Legacy Cocktail Competition, στο Patio Cocktail Bar, στη Λευκωσία.

Ο διαγωνισμός του BACARDÍ Legacy προσκαλεί τους πιο δημιουργικούς και φιλόδοξους bartenders, από όλο τον κόσμο, να δημιουργήσουν εύγευστα και εύκολα στο να παρασκευαστούν cocktails, τα οποία έχουν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι της ιστορίας του λαμπερού BACARDÍ Cocktail

Legacy και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει πλάι στα κλασσικά cocktails, όπως είναι το Original BACARDÍ Daiquirí και το Original BACARDÍ Mojito.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν συνολικά 78 bartenders από όλη την Κύπρο, οι οποίοι υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους, παρουσιάζοντας το δικό τους πρωτότυπο cocktail καθώς και το πώς το εμπνεύστηκαν. Στη συνέχεια, διεθνής επιτροπή του BACARDÍ επέλεξε τα 12 καλύτερα cocktails, τα οποία οι bartenders παρουσίασαν στο Patio Cocktail Bar ενώπιον τριμελούς διεθνούς κριτικής επιτροπής και πλήθους καλεσμένων, από όλη την Κύπρο.

Η κριτική επιτροπή επέλεξε τα τρία καλύτερα cocktails με βάση κριτήρια όπως: το τι ενέπνευσε τη δημιουργία του κάθε cocktail, τη μοναδικότητά του, το πόσο εύκολο μπορεί να παρασκευαστεί, την εμφάνιση και γεύση του αλλά και την τεχνική με την οποία παρουσιάστηκε. Η κριτική επιτροπή, ανέδειξε τους: Αλέξη Αργυρού με το cocktail “Clockstopper”, Κωνσταντίνο Καζέλη με το cocktail “VOL.II” και τον Παύλο Ασλανίδη με το cocktail “El Pappy’s”.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, οι τρεις bartenders καλούνται να προωθήσουν τα cocktails τους στην Κυπριακή αγορά και να αποδείξουν ότι αυτά έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν δοκιμή, αναγνωρισιμότητα και την αποδοχή από το κοινό.

Εν συνεχεία οι τρεις bartenders θα διαγνωστούν στον Regional Final διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου 2018, με στόχο να αναδειχθεί ο Regional Winner που θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο του BACARDÍ Legacy Winner, στον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό τον Μάιο 2018.

Το BACARDÍ καθώς και όλο το portfolio της Bacardi Limited εισάγει και διανέμει αποκλειστικά στην Κυπριακή αγορά η Laiko Cosmos Trading, η οποία είχε και την ευθύνη διοργάνωσης του διαγωνισμού του πραγματοποιήθηκε στο Patio Cocktail Bar.

Keywords
Τυχαία Θέματα