Επόμενος στόχος η Ουάσιγκτον

Προειδοποίηση με βίντεο απηύθυναν οι τζιχαντιστές, τόσο προς τις ΗΠΑ όσο και προς την Ευρώπη

Οι έρευνες σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, επί γαλλικού, βελγικού και ιταλικού εδάφους, ενώ εκφράζεται ανησυχία για διασύνδεση της προσφυγικής κρίσης με την τρομοκρατική δραστηριότητα

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ εργοστάσιο τρομοκρατών που έχει γνωρίσει ο κόσμος, χαρακτήρισε τη Συρία ο Φρανσουά Ολάντ

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ «Σαρλ ντε Γκολ» θα αποπλεύσει την Πέμπτη με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο, κάτι

που θα τριπλασιάσει τις δυνατότητες της Γαλλίας

Το μήνυμα ότι οι φονικές επιθέσεις στο Παρίσι ήταν μόνο η αρχή έστειλαν χθες, μέσω βίντεο, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Στο βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, εμφανίζεται ένας άνδρας με στρατιωτική στολή και τουρμπάνι, ο οποίος αναφέρεται ως ο Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός και δημοσιοποιήθηκε σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείται από το ΙΚ για να δημοσιοποιεί τα μηνύματά του. Στην αρχή παρουσιάζονται εικόνες από τα δελτία ειδήσεων για τις επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ ακολούθως ο Αλ Γαρίμπ λέει: «Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι -με τη βοήθεια του Θεού- θα ζήσετε -με το θέλημα του Θεού- μια ημέρα σαν της Γαλλίας και -με τη βοήθεια του Θεού- όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της, στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της, στην Ουάσιγκτον».

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, το μήνυμα του ΙΚ ήταν: «Λέω στις ευρωπαϊκές χώρες ότι ερχόμαστε, ερχόμαστε με ναρκοπαγίδες και εκρηκτικά, ερχόμαστε με ζώνες εκρηκτικών και όπλα με σιγαστήρες και δεν θα μπορείτε να μας σταματήσετε, επειδή σήμερα είμαστε πολύ ισχυρότεροι απ' ό,τι πριν». Ένας άλλος άντρας, ο Αλ Καράρ ο Ιρακινός, δηλώνει, ακολούθως, αναφερόμενος στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι «αποφασίσαμε να διαπραγματευτούμε μαζί σου στα χαρακώματα και όχι στα ξενοδοχεία».

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες

Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε χθες πως «αντιμετωπίζουμε σοβαρά όλες τις απειλές αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένες, αξιόπιστες πληροφορίες, για μια επίθεση στις ΗΠΑ». Ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν ανέφερε, πάντως, ότι πιστεύει πως αυτή του Παρισιού δεν είναι η μόνη επιχείρηση που το ΙΚ έχει ετοιμάσει και σίγουρα δεν τη θεωρεί μεμονωμένο γεγονός. Η οργάνωση ΙΚ «δεν αρκείται στο να περιορίζει τη φονική δράση της στο Ιράκ και τη Συρία και να εγκαθιστά κατά τόπους παρακλάδια στη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, αλλά κατάρτισε ένα πρόγραμμα εξωτερικών επιχειρήσεων, το οποίο εφαρμόζει τώρα με αιματηρές συνέπειες», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. «Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών εργάζονται αυτήν τη στιγμή σκληρά για να δουν τι μπορούν να κάνουν περισσότερο για να την εξαρθρώσουν», πρόσθεσε.

Οφείλουμε να προετοιμαστούμε

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η Γαλλία και η Ευρώπη οφείλουν να προετοιμαστούν για νέες επιθέσεις. «Θα ζήσουμε για πολύ με αυτήν την απειλή, πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό και η χώρα μας, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να δεχθούν και νέα πλήγματα τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες», προειδοποίησε, προσθέτοντας πως γνωρίζουν πως υπάρχουν υπό προετοιμασία επιχειρήσεις. Εξήγησε πως οι επιθέσεις αυτές οργανώθηκαν και σχεδιάστηκαν στη Συρία και κάλεσε τους Γάλλους πολίτες να βρίσκονται σε «πολύ μεγάλη επιφυλακή».
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων Ρόγκερ Λέβεντς δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς γνωρίζουν ότι «η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών».

Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε μια επίθεση στο έδαφός μας, τόνισε, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τους δρόμους των προσφύγων. Και ο Λέβεντς κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνουν την Αστυνομία όταν άνθρωποι από το περιβάλλον τους αλλάζουν, ριζοσπαστικοποιούνται ή ακολουθούν παραστρατιωτική εκπαίδευση.

Σε πόλεμο η Γαλλία

Ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε, πάντως, χθες, σε μια σπάνια ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου των Βερσαλλιών, πως η χώρα του είναι σε πόλεμο «αλλά δεν εμπλεκόμαστε σε μια σύγκρουση πολιτισμών, επειδή αυτοί οι δολοφόνοι δεν εκπροσωπούν κανέναν». «Η δημοκρατία μας έχει θριαμβεύσει απέναντι σε αντιπάλους που ήταν πολύ πιο ικανοί από αυτούς τους θρασύδειλους», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Ολάντ ανακοίνωσε την ενίσχυση της ασφάλειας της Γαλλίας και δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τους προϋπολογισμούς για τις δυνάμεις ασφαλείας και τον στρατό. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δημιουργηθούν 5.000 θέσεις στην Αστυνομία και τη Χωροφυλακή και άλλες 2.500 θέσεις στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ τα τελωνεία θα ενισχυθούν με άλλους 1.000 υπαλλήλους, είπε. «Αυτό θα οδηγήσει σε υψηλότερες δαπάνες, για τις οποίες αναλαμβάνω την ευθύνη», υπογράμμισε. Ανέφερε, ακόμη, ότι το Παρίσι θέλει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, ώστε να αποφευχθεί μια επιστροφή στους ελέγχους στα εθνικά σύνορα της κάθε χώρας και τελικά η αποσύνθεση της Ε.Ε.

Προανήγγειλε ακόμη την πρόθεσή του να ψηφιστεί ένας νόμος που θα στερεί τη γαλλική υπηκοότητα από όσους έχουν διπλή υπηκοότητα και έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ θα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε όσους θεωρούνται επικίνδυνοι. Ζήτησε, δε, από τους βουλευτές να παρατείνουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία για άλλους τρεις μήνες, ενόψει της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα για τροποποίηση του νόμου που αφορά τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Δήλωσε, επίσης, πως θα προχωρήσει και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, έτσι ώστε να δοθεί στις υπηρεσίες η δυνατότητα να δράσουν εναντίον της τρομοκρατίας του πολέμου.

Εντατικοποίηση

Οι επιθέσεις στο Παρίσι «αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν στη Συρία, προετοιμάστηκαν και οργανώθηκαν στο Βέλγιο και διαπράχθηκαν στο έδαφός μας με Γάλλους συναυτουργούς», συνέχισε ο κ. Ολάντ, καλώντας τους Γάλλους πολίτες να επιδείξουν «επιμονή, ενότητα, διαύγεια και αξιοπρέπεια» μετά από αυτές τις «πράξεις πολέμου». Ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως η χώρα του θα εντείνει τις επιχειρήσεις της στη Συρία, «το μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών που έχει γνωρίσει ο κόσμος». Έκανε, παράλληλα, λόγο για ανάγκη ενός ενιαίου, μεγάλου συνασπισμού, για να πολεμήσει στη Συρία, λέγοντας πως θα συναντηθεί με τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, προς αυτήν την κατεύθυνση. Σημειώνεται πως ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετέβη χθες βράδυ στο Παρίσι και θα έχει επαφές με τον κ. Ολάντ σήμερα.

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των επιχειρήσεών της στη Συρία, μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Ολάντ είπε ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» θα αποπλεύσει την Πέμπτη με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο, κάτι που «θα τριπλασιάσει τις δυνατότητες» της Γαλλίας. «Δεν θα υπάρξει καμία ανάπαυλα, καμία ανακωχή», υπογράμμισε.

Ο αλ-Μπαλίκι και οι αδελφοί Αμντεσλάμ

Στο μέτωπο των αστυνομικών επιχειρήσεων, η έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι επικεντρώνεται στο Βέλγιο, καθώς, όπως μετέδωσαν γαλλικά και βελγικά μέσα, εγκέφαλος των επιθέσεων θεωρείται ο Βέλγος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, άλλως Αμπντελχαμίντ αλ-Μπαλίκι, 27 ευτών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ στις Βρυξέλλες, όπου η Αστυνομία έκανε συλλήψεις το Σάββατο. Ο αλ-Μπαλίκι φαίνεται να διασυνδέεται με τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου και διέπραξε ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες στο παρελθόν. Αν και σήμερα ζει στη Συρία, φέρεται να βρισκόταν σε απευθείας επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες του Παρισιού, που κατοικούσε στην παλιά του γειτονιά.

Είχε καταδικαστεί ερήμην τον Ιούλιο σε 20 χρόνια κάθειρξης, για υπόθεση δικτύων στρατολόγησης Βέλγων τζιχαντιστών. Μάλιστα ο πατέρας του, Ομάρ Αμπααούντ, είχε καταθέσει εναντίον του μήνυση για απαγωγή, καθώς πήρε μαζί του στη Συρία τον 13χρονο αδελφό του Γιουνές, που είχε χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως «ο μικρότερος τζιχαντιστής στον κόσμο». Πάντως η Εισαγγελία του Βελγίου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες πως ο Αμπααούντ είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιχειρήσεων της Παρασκευής.

Την ίδια στιγμή, ο Μοχαμάντ Αλμπντεσλάμ, αδελφός του Σαλά Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ύποπτος-κλειδί, διαβεβαίωσε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο αδελφός του ούτε κατά πόσον έχει την πρόθεση να παραδοθεί στις Αρχές. Ο Μοχαμάντ μίλησε στα ΜΜΕ λίγο μετά την απελευθέρωσή του, καθώς τελούσε υπό σύλληψη από τη βελγική Δικαιοσύνη, για πιθανή διασύνδεσή του με την τρομοκρατική επίθεση. Ένας άλλος αδελφός του ήταν ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας, αλλά δήλωσε πως η οικογένεια δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση τους. «Ήταν ενήλικες. Δεν θα τους ρωτάγαμε πώς περνούν το χρόνο τους, κάθε φορά που έφευγαν από τα σπίτια τους. Έχουμε συγκλονιστεί απ' ό,τι συνέβη. Το μάθαμε, όπως πολλοί άλλοι, από εσάς. Και δεν σκεφτήκαμε οποιαδήποτε στιγμή ότι ένας από τους αδελφούς μου συνδεόταν με αυτές τις επιθέσεις», είπε, σημειώνοντας, ωστόσο, πως παραμένουν παιδιά της οικογένειας ό,τι κι αν έχει συμβεί.

Επιβεβαιώθηκε η ταύτιση

Οι έρευνες συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση, και επί γαλλικού εδάφους, σε μια προσπάθεια να ξετυλιχθεί το κουβάρι του μπαράζ επιθέσεων στην πρωτεύουσα της χώρας. Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες έφοδοι και έρευνες σε σπίτια, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις ατόμων που εικάζεται πως σχετίζονται με την τρομοκρατική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στο Παρίσι. Χθες, ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν δήλωσε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα του ενός από τους καμικάζι των επιθέσεων στο «Σταντ ντε Φρανς» ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν έχει ακόμη επαληθευτεί η αυθεντικότητα του διαβατηρίου του Αχμάντ αλ Μοχάμαντ, που γεννήθηκε στις 10/9/1990 στην Ιντλίμπ της Συρίας. Ανακοίνωσε, επίσης, την ταυτοποίηση του 28χρονου Σαμί Αμιμούρ από το Ντρανσί ως ενός από τους βομβιστές του Μπατακλάν, ανεβάζοντας τον αριθμό των ταυτοποιηθέντων τρομοκρατών στους πέντε. «Τρία άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος κρατούνται από το πρωί», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική Αστυνομία καταζητεί τον Μπατίστ Μπουργκί, βάσει πληροφοριών που έλαβε από τη γαλλική Αστυνομία, η οποία πιθανολογεί ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις. Ο 32χρονος πέρασε πιθανότατα προχθές τα ιταλογαλλικά σύνορα, οδηγώντας ένα μαύρο Seat Ibiza, και εικάζεται ότι βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο.

Να μη διασυνδέονται

Εκκλήσεις διατυπώθηκαν, ταυτόχρονα, χθες, να μη γίνεται διασύνδεση μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων και της συζήτησης της προσφυγικής κρίσης. Ο Γερμανός Υπουργός Δικαιοσύνης Χαΐκο Μάας τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ των δύο, εκτός από μία, το γεγονός ότι οι πρόσφυγες φεύγουν από τη Συρία για να γλιτώσουν από τους ανθρώπους που ευθύνονται για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Η Υπουργός Άμυνας της χώρας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε από πλευράς της πως «δεν μπορούμε να αναγάγουμε τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους, κάτι που το αυτοαποκαλούμενο ΙΚ προσπαθεί με τις επιθέσεις εναντίον μας».

Και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε, ενώπιον των G20, ότι δεν πρέπει η μεταναστευτική κρίση να συγχέεται με την απειλή της τρομοκρατίας, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποφυγή ανθρωπιστικών ευθυνών. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι «οι άνθρωποι που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη Συρία είναι εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο από την τρομοκρατία, είναι οι πλέον ευάλωτοι. Είναι πολύ σημαντικό εμείς να μην κλείσουμε τις καρδιές μας στα θύματα τέτοιων βιαιοπραγιών. Αυτό ξεκινά από το να μη συνδέουμε το ζήτημα των προσφύγων με εκείνο της τρομοκρατίας».

«Όχι» στη Λεπέν

Αντίθετη άποψη έχει πάντως η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, η οποία ζήτησε «να σταματήσει αμέσως η υποδοχή μεταναστών στη Γαλλία», καθώς ένας από τους δράστες είχε φθάσει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο με τη μάζα μεταναστών. Ο Φρανσουά Ολάντ απάντησε, πάντως, πως είναι «ζωτικής σημασίας» να συνεχίσει η Ε.Ε. να υποδέχεται πρόσφυγες, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το αίτημα του Εθνικού Μετώπου. «Οι κάτοικοι της Συρίας και του Ιράκ, κυρίως εκείνοι που ζουν σε περιοχές που ελέγχονται από το ΙΚ, βασανίζονται και φεύγουν. Είναι θύματα του ίδιου τρομοκρατικού συστήματος», υπογράμμισε.

#JeSuisEnTerrasse

Εν μέσω της πολιτικής και αστυνομικής δραστηριότητας, οι Παριζιάνοι προσπαθούν σιγά σιγά να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους. Με το hastag #JeSuisEnTerrasse, φωτογραφίζονται σε δημόσιους χώρους και αναρτούν τις φωτογραφίες τους στο Twitter, προσπαθώντας να στείλουν το μήνυμα πως δεν φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Οι Γάλλοι προσπαθούν να δείξουν αλληλεγγύη συρρέοντας μαζικά στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, για τα θύματα των επιθέσεων. Τέτοια ήταν, μάλιστα, η προθυμία τους, που η εθνική υπηρεσία τούς κάλεσε να σταματήσουν να προσέρχονται, αφού οι ανάγκες έχουν υπερκαλυφθεί.

Χθες άνοιξε ξανά και ο Πύργος του Άιφελ, φωτισμένος με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, καθώς και άλλα αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει και η Eurodisney. Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι, στην παρουσία των ηγετών των κρατών και κυβερνήσεων του πλανήτη. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Πρωθυπουργό της χώρας, οι ηγέτες θα περιοριστούν στις διαπραγματεύσεις και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν.

Επιχείρηση στο Σινά

Στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, οι αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν 24 φερόμενους τζιχαντιστές στο κεντρικό Σινά, στον απόηχο της συντριβής του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους πριν από λίγες ημέρες, για την οποία το ΙΚ είχε αναλάβει την ευθύνη. Οι τζιχαντιστές κρύβονταν σε ένα σπήλαιο, σε μια ορεινή περιοχή, περίπου 70 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο συντριβής του αεροπλάνου. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ πρόσωπα. Στην περιοχή δρα η «Επαρχία του Σινά», που είναι ο αιγυπτιακός βραχίονας του ΙΚ.

Σημειώνεται ότι κατά του ΙΚ πλέον τάχθηκε και η ομάδα χάκερ Anonymous, η οποία διεμήνυσε ότι τα μέλη του ΙΚ που ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι είναι «αποβράσματα» και οι Anonymous θα τους καταδιώξουν. «Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητες... Θα εξαπολύσουμε εναντίον σας τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ. Να περιμένετε πολλές κυβερνοεπιθέσεις. Κηρύχθηκε πόλεμος. Προετοιμαστείτε. Δεν συγχωρούμε και δεν ξεχνάμε», δήλωσε σε βίντεο άντρας που φορούσε τη γνωστή μάσκα.

Τζιχαντιστές στην Κύπρο;

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του ΡΙΚ, η Βρετανική Βάση Δεκέλειας ζήτησε τη συνδρομή των κυπριακών Αρχών για πέντε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη βάση και για τους οποίους υπάρχει υπόνοια ότι έχουν επαφές με τρομοκρατικές ομάδες. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ερωτηθείς εάν ζητήθηκαν στοιχεία για συγκεκριμένους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Δεκέλεια και έφθασαν πρόσφατα στην Κύπρο με βάρκες, ανέφερε ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε επαφές με ξένες υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς επιβολής του νόμου. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν υπάρχουν στοιχεία ή πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Δημοκρατίας, για τα οποία θα πρέπει να ανησυχούμε. Επανέλαβε, δε, πως η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ελαχιστοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Keywords
ουασιγκτον, υπουργειο δικαιοσυνης, seat ibiza, ηπα, γκολ, γαλλια, cia, δραση, νέα, διαυγεια, βρυξέλλες, συλληψεις, μμε, ελλαδα, seat, ibiza, twitter, οηε, anonymous, ρικ, κυπρος, γερμανος, υπουργειο εσωτερικων, απολυσεις στο δημοσιο, στρατος, Καλή Χρονιά, Μις φαν ντερ ρόε, ομπαμα, εκλογες ηπα, ξανα, βουλευτες, μια ημερα, βιντεο, χωρες, αστυνομια, αφρικη, βελγιο, δημοκρατια, εθνικη, εικονες, ηπα, ιρακ, μμε, οηε, πλαισιο, προγραμμα, ρικ, φωτογραφιες, χθες βραδυ, χρωματα, cia, ibiza, seat, αιμα, αιφελ, αλληλεγγυη, αμερικη, ασια, βαρκες, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, γαλλικα, γεγονος, γειτονια, γινεται, δυνατοτητα, δοθει, δολοφονοι, εγινε, εδαφος, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εκρηκτικα, εκστρατεια, εβδομαδα, επικοινωνια, ερντογαν, ερευνα, ερευνες, ερημην, εσωτερικων, ευθυνη, ευρωπη, ζαχαριας, ζησετε, ζωνες, χακερ, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, υποθεση, ομιλια, κλιμα, λογο, μαυρο, μαζι σου, μαζα, μακρια, μηκος, μηκος κυματος, μηνυματα, μηνες, μπορειτε, μηνυση, νοσοκομεια, ομαδα, παντα, οικογενεια, οκτω, παιδια, παρισι, πεμπτη, περιβαλλον, σαββατο, σιγουρα, συλληψη, συρια, σπηλαιο, σπιτια, τορινο, υπηκοοτητα, φορα, εγκεφαλος, ερχομαστε, ηγετες, χωρα, καρδιες, ομαδες, πληροφοριες, seat ibiza, θεσεις
Τυχαία Θέματα