Επίσημη επίσκεψη Γερμανού ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, στον απόηχο των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα γίνει δεκτός στις 12.30 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη.

Αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθίσουν

σε γεύμα εργασίας στο ΥΠΕΞ, το οποίο θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Γερμανίας και τρόποι ενίσχυσής τους, η προσφυγική κρίση, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθώς και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα έχει συνάντηση το απόγευμα και με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Στο μεταξύ έντονη διπλωματική κινητικότητα αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου αναμένεται για επίσκεψη στην Κύπρο ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος σε πρόσφατη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, είχε δηλώσει ότι βρισκόμαστε «προκλητικά κοντά» σε λύση του κυπριακού.

Στις 2 Δεκεμβρίου, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ. Την επόμενη μέρα την Κύπρο θα επισκεφθεί και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κερι.

Keywords
Τυχαία Θέματα