Επίθεση στα γραφεία του ΕΛΑΜ

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΡΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ
Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως το περιστατικό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου δεν είναι άσχετο με την επίθεση κουκουλοφόρων που σημειώθηκε την ίδια ημέρα σε εκδήλωση αριστερής οργάνωσης, στο ΤΕΠΑΚ, για την οποία το ΕΛΑΜ διευκρίνισε πως «ουδεμία σχέση είχε»

Επίθεση έγινε στα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) στη Λεμεσό, το βράδυ του Σαββάτου,

με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στη γυάλινη προθήκη του υποστατικού. Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε στις 23:30 και, σύμφωνα με αυτήν, άγνωστοι έσπασαν τη γυάλινη προθήκη και προκάλεσαν ζημιά σε ρολό σκίασης των γραφείων, που βρίσκονται στη γωνία των οδών Γλάδστωνος με Καραϊσκάκη, μεταξύ των ωρών 20:00 και 23:20. Οι ζημιές, που δεν καλύπτονται από ασφάλεια, υπολογίζονται στα 400 περίπου ευρώ.

Αστυνομικές πηγές του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), εκτιμούν πως το περιστατικό δεν είναι άσχετο με την επίθεση κουκουλοφόρων που σημειώθηκε την ίδια ημέρα σε εκδήλωση αριστερής οργάνωσης, στο ΤΕΠΑΚ, για την οποία το ΕΛΑΜ διευκρίνισε πως «ουδεμία σχέση είχε».

«Δεν μας φιμώνει η τρομοκρατία»
Σε ανακοίνωση, το ΕΛΑΜ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκαν τα πολιτικά του γραφεία στη Λεμεσό.

«Το μίσος που καλλιεργούν κάποιοι εις βάρος του Κινήματος και των μελών μας μετατράπηκε σήμερα σε πράξη. Δυστυχώς, πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι φέρουν ακεραία την ευθύνη». Το κόμμα κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση και να ζητήσουν από την Αστυνομία την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. «Σύσσωμος ο λαός θα πρέπει να απομονώσει τέτοιου είδους εγκληματικές, απαράδεκτες και αποτρόπαιες πράξεις που πλήττουν την πατρίδα μας. Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν πρόκειται να φιμώσουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταδίκασαν την επίθεση
Την επίθεση καταδίκασαν χθες και άλλα πολιτικά κόμματα. Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών δηλώνει πως «αντιστέκεται στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία, στον ρατσισμό και την ξενοφοβία αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει πράξεις βανδαλισμού ή βιαιότητας».

Προσθέτει ότι «ο βανδαλισμός των γραφείων του ΕΛΑΜ στη Λεμεσό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πράξη αντίστασης στην ιδεολογία που προωθεί και προβάλλει το συγκεκριμένο κόμμα. Αλίμονο αν ανοίξει και πάλι ο κύκλος της βίας. Υπενθυμίζεται ότι είναι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα που κυριάρχησαν στη διάρκεια του μεσοπολέμου τα εθνικιστικά φασιστικά καθεστώτα στην Ιταλία και Γερμανία.

Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να καταδικάσουμε την επίθεση κατά των επαρχιακών γραφείων του ΕΛΑΜ Λεμεσού όπως πριν από λίγα χρόνια καταδικάσαμε την επίθεση κατά των γραφείων της ΕΔΟΝ Λεμεσού». Οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι «το περίεργο είναι ότι τους αλλεπάλληλους βανδαλισμούς του επαρχιακού γραφείου μας στο Παραλίμνι δεν καταδίκασε ποτέ κανένα κόμμα ή πολιτικό κίνημα. Γίνονται άραγε διακρίσεις στην πολιτική βία αναλόγως του θέματος και των… ψήφων;».

Η ΕΔΕΚ καταδικάζει σε ανακοίνωσή «τις προσπάθειες και τις βιαιοπραγίες που πραγματοποιούνται με προφανή στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, πόλωσης και δυναμιτισμού του πολιτικού κλίματος». Και προσθέτει πως οι στόχοι «είναι προφανείς».
Τέλος, την επίθεση καταδίκασε και το Κίνημα Αλληλεγγύη. «Κάθε βιαιοπραγία και οχλαγωγία καταδικάζεται, από οποιονδήποτε ανεγκέφαλο τραμπούκο και αν προέρχεται», επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα