Ευκαιρία να κλειδώσει την 4η θέση

ΑΕΛ
Η ΑΕΛ θέλει τη νίκη σήμερα με την Ανόρθωση για να πάει στο +5 από την Ομόνοια

Τη μεγάλη ευκαιρία έχει σήμερα η ΑΕΛ για να κλειδώσει την 4η θέση και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Ευρώπη. Οι «κίτρινοι» του Μπρούνο Μπαλταζάρ υποδέχονται σήμερα στο Τσίρειο την Ανόρθωση και με νίκη θα εκτοξεύσουν τη διαφορά από την Ομόνοια στους πέντε βαθμούς, δύο παιχνίδια πριν από το τέλος.

Και αυτό γιατί χθες οι «πράσινοι» έχασαν από τον Απόλλωνα. Στην

ΑΕΛ είναι αποφασισμένοι να μη χάσουν την ευκαιρία για να κάνουν το σημαντικότερο βήμα τους προς την υλοποίηση του μεγαλύτερου φετινού στόχου, που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει ότι το χθεσινό αποτέλεσμα πέρα από ευκαιρία θα δημιουργήσει περισσότερη πίεση στους παίκτες του για να κερδίσουν σήμερα και θα προσπαθήσει να την αφαιρέσει σε μεγάλο βαθμό.

Αγωνιστικά αυτό θα συμβεί αν η ΑΕΛ καταφέρει να σημειώσει ένα τέρμα νωρίς, ώστε να μην προλάβει να αγχωθεί. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα που έχει παρουσιάσει στα πλείστα παιχνίδια ο κ. Μπαλταζάρ δείχνει να ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις και ν' αντεπεξέρχεται των δυσκολιών με πολύ θετικό βαθμό.

Τα ευχάριστα νέα για τον προπονητή της λεμεσιανής ομάδας δεν σταμάτησαν στο αποτέλεσμα της Ομόνοιας. Είδε τους Φορτούνα, Μέσκα και Γεωργιάδη να προπονούνται κανονικά και γι' αυτό τους επέλεξε να βρίσκονται στην αποστολή του σημερινού αγώνα. Ο Φορτούνα, μπορεί να έχει μπει στην αποστολή, όμως σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Και αυτό γιατί στην ΑΕΛ δεν θέλουν με τίποτα να ρισκάρουν αν ο νεαρός ακραίος μπακ δεν είναι 100% έτοιμος. Να θυμίσουμε ότι στη διάθεση του προπονητή τους έχουν επιστρέψει για τη σημερινή αναμέτρηση και οι Αϊρόσα, Αρουαμπαρένα και Λαφράνς, κάτι που σημαίνει ότι μόνο ο Τζουνιορ δεν υπολογίζεται σήμερα.

Με αυτά τα δεδομένα, η 11άδα της ΑΕΛ στον αποψινό αγώνα θα αποτελείται από τον Ρόμο στο τέρμα. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Αϊρόσα και αριστερά ο Μιτρέα. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Λαφράνς και Κυριάκου. Σε περίπτωση που ο Φορτούνα κριθεί έτοιμος για την 11άδα τότε θα μείνει εκτός ο Κυριάκου και θα παίξει σαν στόπερ ο Μιτρέα. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Σοάρες και Νικολάου ως αμυντικοί μέσοι και ο Πίτι μπροστά τους.

Στα φτερά έχουν το προβάδισμα οι Σάσι και Μπλάνκο αλλά δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιος εκ των Μέσκα ή Γεωργιάδη να βρεθούν στην 11άδα. Στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Αρουαμπαρένα στο τελευταίο του παιγνίδι για τη φετινή περίοδο.

Λογικά στο Τσίρειο θα υπάρχει αρκετός κόσμος, περισσότερος από τους προηγούμενους αγώνες. Μπορεί να είναι εργάσιμη η ημέρα όμως η προοπτική της νίκης και του συν πέντε αναμένεται ότι θα οδηγήσει αρκετούς φίλους της ΑΕΛ στην ανατολική εξέδρα. Η προπώληση των εισιτήριων θα συνεχιστεί σήμερα στην μπουτίκ της ομάδας μέχρι το απόγευμα και στην συνέχεια θα υπάρχουν και στα ταμεία.

Να σημειώσουμε ότι πριν από τον σημερινό αγώνα θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στους μικρούς της ΑΕΛ, την ομάδα u13, η οποία το Σάββατο κατέκτησε τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος με ρεκόρ τερμάτων στην επίθεση, αφού σημείωσαν 228.

Keywords
Τυχαία Θέματα