«Τύφλα» στο μεθύσι, προκάλεσε δυστύχημα

Κρατούσε τιμόνι με ποσοστό αλκοόλης 185 μιλιγκράμ!
Ο 38χρονος οδηγός «καρφώθηκε» στο πίσω μέρος προπορευόμενου οχήματος με αποτέλεσμα να τραυματίσει, ευτυχώς ελαφρά, 32χρονη. Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 23χρονος, του οποίου η τετράχρονη μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με άλλη τετράτροχη

Παραλίγο να στοιχίσει ζωές η ανευθυνότητα 38χρονου οδηγού, ο οποίος έπιασε τιμόνι, τύφλα στο μεθύσι, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο.

Όπως δήλωσε στη «Σημερινή» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, προχθές, γύρω στις επτά το απόγευμα, 38χρονος,

ενόσω οδηγούσε το όχημά του στην οδό Σίμου Μενάνδρου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε στο πίσω μέρος προπορευόμενού του οχήματος, που οδηγούσε 32χρονη. Η 32χρονη τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

Ο 38χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλης με προκαταρτική ένδειξη 185 μιλιγκράμ, αντί 22 και τελική ένδειξη 143 μιλιγκράμ. «Οδηγούσε με οκταπλάσιο ποσοστό αλκοόλης, από το επιτρεπόμενο όριο», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Ανδρέας Αγγελίδης. Ο μεθυσμένος οδηγός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος
Την ίδια ώρα, σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται από το βράδυ του Σαββάτου, 23χρονος, μετά από τραυματισμό του σε οδική τροχαία σύγκρουση. Συγκεκριμένα, γύρω στις 11 μ.μ., ενώ 37χρονος οδηγούσε την τετράτροχη μοτοσικλέτα του έχοντας ως συνεπιβάτη 15χρονο, στον δρόμο Αγίου Θεοδώρου προς Πεντάσχοινο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με άλλη τετράτροχη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 23χρονος.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο 23χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως κρίσιμη. Οι 37χρονος και 15χρονος τραυματίστηκαν ελαφρά και μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο, δεν έφεραν προστατευτικό κράνος. Ο Περιφερειακός Αστυνομικός Σταθμός Κοφίνου διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

Τραυματισμός μοτοσικλετιστή αστυνομικού
Εξάλλου, χθες, στον παλιό δρόμο Λεμεσού - Πάφου τραυματίστηκε σοβαρά μοτοσικλετιστής - αστυνομικός. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις έντεκα περίπου το πρωί, όχημα σαλούν που οδηγούσε 44χρονη, σε κάποιο σημείο του δρόμου, επιχείρησε δεξιά στροφή με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία μοτοσικλετιστή, ηλικίας 29 ετών, μέλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, ο οποίος υπηρετεί στο Αεροδρόμιο Πάφου.

Εκείνη τη στιγμή, ο μοτοσικλετιστής προσπερνούσε από δεξιά και από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπου σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, υπέστη κατάγματα. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης.

Η 44χρονη οδηγός του σαλούν οχήματος διακομίστηκε επίσης στο Νοσοκομείο Πάφου και, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, υπέστη σοκ. Τα αίτια της πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος διερευνά η Τροχαία Πάφου.

225 υποθέσεις σε τρεις μήνες
Εξάλλου, η Τροχαία κατέγραψε σε ελέγχους στο οδικό δίκτυο 225 υποθέσεις διαφόρων αδικημάτων, μόνο για τους τελευταίους τρεις μήνες (1/1/2017 - 31/3/2017). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, 29 υποθέσεις αφορούσαν ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών/ελεγχόμενων φαρμάκων, 18 υποθέσεις καταζητούμενα/ελλείποντα πρόσωπα, τέσσερεις υποθέσεις παράνομους αλλοδαπούς, 13 υποθέσεις παράνομη κατοχή οπλισμού, επτά υποθέσεις κλοπιμαία περιουσία, επτά υποθέσεις κλοπιμαίο όχημα, δύο υποθέσεις κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και 145 υποθέσεις άλλα αδικήματα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Ανδρέας Αγγελίδης, «η Αστυνομία εφαρμόζει την οδική αστυνόμευση (road policing) από το 2013, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και μέσα από τους ελέγχους τροχαίας που διενεργούνται στο οδικό δίκτυο».

Σημείωσε ότι «η Οδική Αστυνόμευση είναι μία σύγχρονη διεθνής μέθοδος αστυνόμευσης, η οποία συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και γενικότερα στην αντιμετώπιση του εγκλήματος». Το μέτρο της οδικής αστυνόμευσης εφαρμόστηκε το 2013 με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Εκστρατεία για μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες
Παράλληλα, παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου οδηγών μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών εξήγγειλε η Αστυνομία από σήμερα 8 Μαΐου, 2017, μέχρι και τις 14 του ίδιου μήνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για πρόληψη και μείωση των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης.

Σύμφωνα με δεύτερη ανακοίνωση της Αστυνομίας, «βασικοί στόχοι της εκστρατείας είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση και πάταξη του φαινομένου της διάπραξης τροχαίων αδικημάτων, αλλά και άλλων παραβάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων των οδηγών και γενικότερα του κοινού».

Η Αστυνομία τονίζει ότι, κατά την επταετία 2010-2016, ποσοστό της τάξης του 55,8% των μοτοποδηλατιστών/μοτοσικλετιστών που έχασαν τη ζωή τους σε οδική τροχαία σύγκρουση, δεν έφεραν προστατευτικό κράνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα