Επιστήμονες ζητούν άδεια για γενετική τροποποίηση σε έμβρυα

Βρετανοί επιστήμονες προσπαθούν να πάρουν την άδεια για να τροποποιήσουν γενετικά ανθρώπινα έμβρυα.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο The Francie Crick, στο Λονδίνο, θέλουν να χρησιμοποιήσουν μια νέα αμφισβητούμενη γενετική τεχνική για την υπό-γονιμότητα.

Τα έμβρυα δεν θα εμφυτεύονται στη μήτρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παράνομο να χρησιμοποιήσεις επιπρόσθετα γονίδια σε μια εξωτερική τεχνητή γονιμοποίηση, αλλά είναι επιτρεπτό για ερευνητικούς σκοπούς εάν πάρεις την άδεια.

«Έχουμε πρόσφατα

πάρει μια εφαρμογή για να χρησιμοποιήσουμε την γενετική τροποποίηση και αποτελεί ένα από τα ερευνητικά σχέδια μας, που έχει την άδεια», λέει ένας ερευνητής.

Ο στόχος της έρευνας είναι να κατανοηθεί το πώς τα γενετικά ανθρώπινα έμβρυα χρειάζονται να αναπτυχθούν με την ελπίδα να βελτιώσουν τις θεραπείες για την υπό-γονιμότητα και τις αποβολές.

Ο επικεφαλής αναλυτής, Δρ. Κάθυ Νιάκαν είπε: «Το πιο σημαντικό είναι η γραμμή της νομιμότητας καθώς όποια έμβρυα δωριστούν, θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.»

Ο αρχηγός της ομάδας του Ινστιτούτου, ο Καθηγητής Ρόμπιν Λόβελ, πρόσθεσε πως οποιαδήποτε χρήση της τεχνικής για αλλοίωση των γονιδίων στα έμβρυα που προορίζονται για αναπαραγωγή θα ήταν αφελές σε αυτό το στάδιο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καλούς κανονισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο που μας επιτρέπουν την έρευνα με άδεια, αλλά όχι την εισαγωγή ενός εμβρύου που έτυχε γενετικής τροποποίησης», είπε Λόβελ.

Οι επιστήμονες λένε πως η νέα τεχνική, με το όνομα Crispr/Cas9, σηματοδοτεί πως τα γονίδια μπορούν να χειραγωγηθούν με ένα πιο ακριβές τρόπο από ότι στο παρελθόν.

Νωρίτερα, εντός αυτής χρονιάς, Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν πως είχαν γενετικά χειραγωγήσει ανθρώπινα έμβρυα για ερευνητικούς σκοπούς, για πρώτη φορά.

Στη Βρετανία, ερευνητές πρόσφατα κάλεσαν σε ανοικτή συζήτηση γύρω από το θέμα το εάν θα έπρεπε γίνονται επεμβάσεις στα ανθρώπινα έμβρυα.

Πηγή - BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα