Φεστιβάλ Κύπρια - Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας από τον ΘΟΚ

Ο ΘΟΚ ανεβάζει το έργο του Σαίξπηρ, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», για δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ «Κύπρια 2015».

Ο Felix Mendelssohn συνέθεσε στην τρυφερή ηλικία των δεκαεπτά ετών την Εισαγωγή για την κωμωδία του Shakespeare Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας πιθανότατα για μια παράσταση του έργου στο πατρικό του σπίτι στο Βερολίνο. Η Εισαγωγή από μόνη της εμπεριέχει μουσικές αναφορές σε χαρακτήρες και

γεγονότα που διαδραματίζονται στο θεατρικό και αναπαριστά τον νεραïδόκοσμο με θαυμαστό τρόπο. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, στα 1843, ο Mendelssohn συνέθεσε τη Σκηνική μουσική για το ίδιο θεατρικό έργο του Shakespeare, μετά από παραγγελία του Βασιλιά της Πρωσίας, Φρειδερίκου Γουλιέλμου του IV για μια νέα παραγωγή του έργου. Η Σκηνική μουσική περιλαμβάνει, όχι μόνο εισαγωγές στα ενδιάμεσα των πράξεων, αλλά και τραγούδια πάνω σε κείμενα του θεατρικού, χορούς και μουσική εντός της δράσης.

Στις μέρες μας η Εισαγωγή και Σκηνική μουσική Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Mendelssohn, βασισμένη πάνω στην ομώνυμη κωμωδία του Shakespeare, σπάνια εκτελούνται μαζί με το θεατρικό για το οποίο προορίζονταν. Το γεγονός αυτό, κάνει ακόμη πιο μοναδική αυτή την πρώτη συμ-παραγωγή του ΘΟΚ και του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Σε αυτή την παράσταση η Θεατρική με τη Μουσική Τέχνη συναντώνται. H μελωδικά συναρπαστική και ρυθμικά νευρώδης μουσική του Mendelssohn δένεται με τον θεατρικό λόγο. Μέσα από αγώνες στο όνομα της αγάπης, οι ανθρώπινες σχέσεις έρχονται αντιμέτωπες με τα μαγικά παιγνίδια ενός ονειρικού κόσμου.

Στην παράσταση θα πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κώστας Σιλβέστρος, Νιόβη Χαραλάμπους, Ανδρέας Τσέλεπος και Αντωνία Χαραλάμπους.

Την παράσταση θα ντύσει μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την οποία θα διευθύνει ο Άλκης Μπαλτάς.

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30, θα πραγματοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ και στις 25 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα