Η Λεμεσός γίνεται ακόμα καλύτερη, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Τη Λεμεσό επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από Βουλευτές, υποψήφιους και στελέχη του κόμματος, όπου από κοινού με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Νικολαΐδη επισκέφτηκαν αναπτυξιακά έργα και έργα ανάπλασης της πόλης.

Ο κ. Νικολαΐδης δήλωσε τα εξής για την επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού:

«Είχαμε τη χαρά σήμερα να υποδεχτούμε στην πόλη μας τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον φίλο Αβέρωφ Νεοφύτου τον οποίο ξεναγήσαμε σε διάφορα έργα που γίνονται και τον οποίο ασφαλώς ευχαριστώ για το διαχρονικό

ενδιαφέρον του για την πόλη μας αλλά και για την πρακτική στήριξή του σε μια σειρά από σημαντικά, αναπτυξιακά έργα για την πόλη μας. Τα έργα τα οποία είδαμε σήμερα είναι έργα τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης, ενισχύουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του δημότη αλλά και αναβαθμίζουν επίσης τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για τον μεγάλο στρατηγικό μας στόχο, για αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης με μια σειρά από έργα που αρχίζουν να υλοποιούνται από φέτος καθώς επίσης και για το μεγάλο έργο της δημιουργίας υποδομών προσιτής στέγης, ένα έργο του οποίου η αξία υπερβαίνει τα 100 εκατ., ευρώ, όπως επίσης και άλλα σημαντικά για την πόλη μας έργα που έχουν να κάνουν με σημεία ενδιαφέροντος, εμβληματικά σημεία της πόλης.
Ο Δήμος Λεμεσού βρίσκεται στην πορεία υλοποίησης πέραν των όσων έχει υλοποιήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ενός αναπτυξιακού έργου που κυμαίνεται περίπου στα 150εκατ., ευρώ. Ελπίζουμε ότι θα μπουν σε πορεία υλοποίησης με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ευχαριστούμε γι’ ακόμη μια φορά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την παρουσία του στη Λεμεσό».


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού από την πλευρά του τόνισε τα εξής:

«Σήμερα βρίσκομαι στη Λεμεσό μαζί με τους συνεργάτες μου και μένω και σήμερα κατάπληκτος και θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο και όλους τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές Υπηρεσίες που με τη στήριξη της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη η Λεμεσός γίνεται ακόμα καλύτερη. Η Λεμεσός φίλε Δήμαρχε διαπίστωσα σήμερα ότι δεν είναι μόνο η βιτρίνα, το παραλιακό μέτωπο. Σας συγχαίρω γιατί δώσατε βαρύτητα στις συνοικίες, ζωή και αναβάθμιση των συνοικιών. Όμως το έργο που κάνετε για την προσιτή κατοικία στις φτωχές Λεμεσιανές οικογένειες είναι πρωτοποριακό.
600 και πλέον κατοικίες για τους ανθρώπους και συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώσουν ένα κανονικό ενοίκιο είτε να αποκτήσουν μια κανονική στέγη. Είναι αυτά που μένουν, η κοινωνική ευαισθησία να μετατρέπεται σε έργα για κοινωνική στήριξη. Ειλικρινά με τον οργασμό των έργων, έχουμε περιδιαβεί όλα σχεδόν τα έργα που έχουν γίνει αλλά και που εκτελούνται, όπως είπε ο Δήμαρχος που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια. Η Πάφος, η Λευκωσία, η Λάρνακα, η Λεμεσός η κάθε γωνία της Κύπρου είναι ένα ανοικτό εργοτάξιο. Είναι αυτή την πορεία και την καλύτερη Κύπρο που θέλουμε να στηρίξουμε. Δεν θα πω αυτό που έλεγα στη Λάρνακα και στη Λευκωσία ότι και η Λεμεσός αλλάζει. Η Λεμεσός γίνεται ακόμα καλύτερη. Γι’ αυτό και νιώθω αισιόδοξος για το μέλλον του τόπου μας. Όλοι μαζί, μακριά από μηδενισμούς αλλά εκεί που χρειάζεται κάνοντας και την αυτοκριτική να προσπαθούμε να τραβούμε τον τόπο μπροστά. Αυτό βλέπω αυτές τις τελευταίες μέρες που κινούμε σε ολόκληρη την Κύπρο και θέλω να κλείσω ακόμα μια φορά. Ο λαός μας είναι πεισματάρης, όσες φορές σκουντουφλήσαμε άλλες τόσες σηκωστήκαμε στα πόδια μας και εγινήκαμε και πιο δυνατοί. Και τούτη την φορά πιο δυνατοί θα βγούμε και από τούτη την παγκόσμια πανδημία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον μηδενισμό που ανέφερε ο κ. Νεοφύτου και ότι η αντιπολίτευση τις τελευταίες μέρες μηδενίζει ιδιαίτερα τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για το κυπριακό ενόψει της πενταμερούς, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι:

«Η Τουρκία και ο Τατάρ μιλούν εδώ και αρκετό καιρό για δύο κράτη. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τις θέσεις αλλά και τη στρατηγική της άλλης πλευράς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυτούμε για να έχουμε άλλοθι τις τουρκικές θέσεις. Εθνική προτεραιότητα είναι να σπάσουμε το αδιέξοδο και πιστεύω πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο τέλος του Απρίλη θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο και με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπούμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Δεν έχουμε χρόνο πολύ. Ο χρόνος δυστυχώς για το κυπριακό έχει σχεδόν απόλυτα εξαντληθεί. Το κατανοούμε γι’ αυτό κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε αυτή την τελευταία προσπάθεια για το κυπριακό. Να έχει αίσιο τέλος για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα, αυτήν που αξίζει να παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Σε ερώτηση αν ο κ. Νεοφύτου έχει κάποια ενημέρωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ενδεχομένως να καλέσει εθνικό συμβούλιο, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε τα εξής:

«Είχαμε εθνικό συμβούλιο, μας έκανε πλήρη ενημέρωση, οι πολιτικοί αρχηγοί θα τον συνοδεύσουμε, θα είναι το εθνικό συμβούλιο σε διαρκή σύνοδο και εντός και εκτός Κύπρου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος Νεοφύτου με την τοποθέτησή του δεν θέλει να πυροδοτήσει εντάσεις στο εσωτερικό μέτωπο για το κυπριακό ενόψει της πενταμερούς, ο κ. Νεοφύτου απάντησε:

«Αγαπητέ μου ποτέ ακόμα και χωρίς πενταμερή και σε άλλες περιόδους πάντα προσπαθούσα να κρατώ γέφυρες, να κρατώ γέφυρες με τους πάντες. Δεν είναι με το να βγάλουμε ο ένας τα μάτια του άλλου που βοηθούμε τον τόπο μας. Από την άλλη δεν σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε την κριτική. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς την αντίθετη άποψη και δεν μπορεί να υπάρχει πετυχημένη κυβέρνηση αν δεν υπάρχει και μια αντικειμενική αντιπολίτευση. Άρα ας κάνουν την κριτική μέσα σ’ ένα πολιτικό πολιτισμό από την άλλη, μια κυβέρνηση οφείλει και αυτό παρατηρώ να πράττει, οφείλει να παράγει πολιτικές, αυτό διαπιστώνω καθημερινά και ας δέχεται την κριτική. Εν πάση περιπτώσει οι κυβερνήσεις είναι για να κάνουν έργα και οι αντιπολιτεύσεις να κάνουν τη δουλειά τους, να κάνουν την κριτική τους, καλοδεχούμενη».

Διαβάστε επίσης: Συγκλονισμένος από τον θάνατο του Σωκράτη Χάσικου, δηλώνει ο Αβέρωφ

Keywords
Τυχαία Θέματα