Εμπνευστής «Γαλάζιας Πατρίδας»: Η δήλωση μας δεν αποτελεί πραξικόπημα

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Τζεμ Γκιουρντενίζ, σε δήλωσή του προτού τεθεί υπό κράτηση, είπε ότι ο σκοπός της κοινής διακήρυξης λάθος ερμηνεύτηκε ως πραξικόπημα, είπε. 

«Οι πρόσφατες συζητήσεις για τη συνθήκη του Μοντρέ και οι εικόνες με αξιωματικούς του Ναυτικού στα μέσα ενημέρωσης, με εξέπληξαν. Ως απόστρατος ναύαρχος θεώρησα ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα να υπογράψω κι εγώ ένα τέτοιο κείμενο που έφεραν οι ναύαρχοί μας στην ημερήσια διάταξη. Είναι στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης», είπε σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία:

Συνέλαβαν τον «πατέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας»

«Έχουμε δικαίωμα να αναλαμβάνουμε δράση»

«Εδώ και χρόνια αναλαμβάνουμε δράση για χάρη των συμφερόντων της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα. Έτσι, η δήλωση έγινε για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Γαλάζιας Πατρίδας. Έχουμε το δικαίωμα να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους δηλώσεις», υποστήριξε ο αποκαλούμενος πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας.

Διασυνδέσεις με εν ενεργεία αξιωματικούς του ναυτικού αναζητά η Άγκυρα

Τυχόν διασυνδέσεις των 104 αποστράτων ναυάρχων με εν ενεργεία αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού διερευνά η εισαγγελία της Άγκυρας και για το λόγο αυτό συνεχίζονται οι έρευνες στο σπίτια των συλληφθέντων υπόπτων για ψηφιακό υλικό.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η γλώσσα και η ορολογία που χρησιμοποιείται στην κοινή δήλωση των 103 είναι παρόμοια με προηγούμενα ανακοινωθέντα του στρατού, τα οποία ερμηνεύτηκαν επίσης ως «απόπειρες πραξικοπήματος».

Διαβάστε επίσης: Μάζης: Γιατί οι απόστρατοι ναύαρχοι πιέζουν τώρα τον Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα