Διέτης: Τα εμβόλια, οι μεταλλάξεις και η μαύρη αγορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας μας, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις μεταλλάξεις αλλά και την μαύρη αγορά εμβολίων μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Κύπρου, Νικόλας Διέτης.

Σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο κος Διέτης είπε πως η χώρα μας διαθέτει σχεδόν γρήγορα τις δόσεις των εμβολίων και αυτό σημαίνει

ότι το κώλυμα είναι κυρίως η παραγωγή τους παρά ο χρόνος διάθεσής τους.

«Αυτή στιγμή γνωρίζουμε συγκεκριμένα πράγματα. Κάποια εμβόλια έχουν θέμα στο ποσοστό μείωσης της αποτελεσματικότητα τους.  Το θετικό είναι πως όσοι έχουν εμβολιαστεί με τα διαθέσιμα εμβόλια ακόμη και εάν κολλήσουν από κάποια μετάλλαξη  δεν καταλήγουν σε νοσηλείες και θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι μας δίνεται χρόνος να εμβολιαστεί και ο υπόλοιπος πληθυσμός. Αυτό είναι το στοίχημα», είπε.

Όσον αφορά τις αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης για μαύρη αγορά εμβολίων στο κρυφό διαδίκτυο ο κος Διέτης είπε πως ο κόσμος θα πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του. «Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει πως ότι ακούγεται εύκολο μπορεί στην πραγματικότητα να πρόκειται για απάτη. Θα πρέπει οτιδήποτε βάζουμε στο σώμα μας να είναι από συγκεκριμένες εταιρείες και πηγές που εμπιστευόμαστε», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Υγείας: Προχωράμε στον εμβολιασμό των 61 ετών και άνω

Αυτή είναι η νέα κατηγοριοποίηση των χωρών – Σε ισχύ από την Πέμπτη

Δρ. Κολιού: Αυξητική τάση κρουσμάτων στη Λάρνακα-Τι θα γίνει με το Πάσχα (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα