Επεισοδιακή η ομιλία της Υπ. Εσωτερικών του ΗΒ για μείωση της μετανάστευσης

Επεισοδιακή ήταν ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουέλα Μπράβερμαν, περί ανάγκης μείωσης της εισερχόμενης μετανάστευσης στο συνέδριο της οργάνωσης Εθνικός Συντηρητισμός.

Δύο ακτιβιστές από την περιβαλλοντική οργάνωση Extinction Rebellion τηn διέκοψαν, αντιδρώντας στην αυστηρή μεταναστευτική της πολιτική.

Νωρίτερα, ακτιβιστής από την ίδια οργάνωση είχε ανέβει στο βήμα την ώρα που μιλούσε ο πρώην Υπουργός και από τους πιο ένθερμους θιασώτες του Brexit Τζέικομπ Ρις-Μογκ, λέγοντας ότι ήθελε να επιστήσει την προσοχή του ακροατηρίου σε «χαρακτηριστικά

φασισμού».

Ο Εθνικός Συντηρητισμός είναι ένα αμερικανικό δεξιό πολιτικό κίνημα που υποστηρίζει ότι οι παραδοσιακές αξίες των κοινωνιών υπονομεύονται.

Σε μια ομιλία που χαρακτηρίζεται από την αντιπολίτευση και σχολιαστές ως απόπειρα της κ. Μπράβερμαν να ανανεώσει την προσπάθεια προσεταιρισμού της πιο συντηρητικής πτέρυγας του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, η Υπουργός είπε ότι πρέπει να μειωθεί η μετανάστευση.

Όπως σημείωσε, «δεν είναι ρατσιστικό» να θέλει έλεγχο των συνόρων. Πρόσθεσε πως το Brexit δίνει τηn δυνατότητα στη Βρετανία να χτίσει μία οικονομία υψηλής ειδίκευσης και υψηλών μισθών που θα είναι λιγότερο εξαρτημένη από την χαμηλής ειδίκευσης ξένη εργασία.

«Δεν υπάρχει λόγος γιατί δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε αρκετούς οδηγούς φορτηγών, κρεοπώλες, εργάτες συγκομιδής φρούτων ή ηλεκτροσυγκολητές», είπε η κα Μπράβερμαν.

Η ομιλία της έρχεται λίγες ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση των επίσημων στατιστικών στοιχείων για τη μετανάστευση, που αναμένεται να δείχνει αριθμό ρεκόρ της καθαρής εισερχόμενης μετανάστευσης πέρυσι, δηλαδή πιθανώς έως και 700.000 μετανάστες.

Η αντιπολίτευση στηλίτευσε την «εξαιρετικά πολωτική» ομιλία της κ. Μπράβερμαν, η οποία μεταξύ άλλων επιτέθηκε στη «ριζοσπαστική αριστερά», την «πολιτική ορθότητα», τους «ειδικούς» και τις «ελίτ».

Προειδοποίησε πάντως κατά της εμφάνισης φαινομένων σαν αυτά στις ΗΠΑ με την «αδερφοκτονία» ανάμεσα σε εκπροσώπους του συντηρητισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισοδιακή, Εσωτερικών,epeisodiaki, esoterikon