Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας ενόψει γιορτών

Η Αστυνομία Κύπρου, εντατικοποιεί τα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια των γιορτών, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Αναφέρει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, θα υπάρχει συνεχής, διακριτική και προστατευτική παρουσία της Αστυνομίας.

«Κύριος στόχος αλλά και μέλημά μας είναι η ποιοτική εξυπηρέτηση,

η πρόθυμη ανταπόκριση και η έγκαιρη και αποτελεσματική βοήθεια στον πολίτη. Την περίοδο αυτή, το προσωπικό της Αστυνομίας θα εργαστεί αδιάλειπτα και ακούραστα με αυξημένες περιπολίες και ελέγχους σε κύριες οδικές αρτηρίες αλλά και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, σε πολυσύχναστους δρόμους και δημόσιους χώρους, για να αποτρέψει εγκληματικές ενέργειες και να εμποδίσει από το να χαθούν άλλες ζωές στην άσφαλτο», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι έχουν προγραμματιστεί και θα διεξαχθούν διάφορες εκστρατείες, με πρώτιστη προτεραιότητα, την ασφαλή διακίνηση των οδηγών στο οδικό δίκτυο, την προστασία της περιουσίας των πολιτών από διαρρήξεις και κλοπές και την αποτροπή αδικημάτων όπως, τροχαίων παραβάσεων, κλοπών τσαντών και πορτοφολιών εις βάρος πολιτών που θα κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους και πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, παράνομου στοιχήματος και κυβείας, αδικημάτων που αφορούν τον περί ιδιωτικών γραφείων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας νόμο, επαιτείας και παράνομων εράνων.

Όπως αναφέρει, λόγω του ότι κατά την περίοδο των γιορτών, αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη τροχαία κίνηση στις κύριες οδικές αρτηρίες των πόλεων και ιδιαίτερα στους υπεραστικούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους, η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι έντονη, για την ομαλή διεξαγωγή της τροχαίας κίνησης, αλλά και για να αποτραπεί να χαθούν άλλες ζωές στην άσφαλτο.

«Στο πλαίσιο παγκύπριας εκστρατείας πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, που θα αρχίσει στις 24 Δεκεμβρίου, 2015 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, 2016, κατά τους ελέγχους τροχαίας, θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και θα επιδεικνύεται μηδενική ανοχή, στις τέσσερις βασικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, και τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους. Επίσης, θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε σοβαρά τροχαία αδικήματα όπως, απερίσκεπτη και αμελής οδήγηση, μη τήρηση αριστερής πλευράς του δρόμου, απαγορευμένη δεξιά στροφή, παραβίαση φώτων τροχαίας, παράλειψη τήρησης κανονικής λωρίδας κυκλοφορίας και αμελές προσπέρασμα», συμπληρώνει.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρει ότι η Αστυνομία, στο πλαίσιο της προληπτικής της πολιτικής, καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις μέρες των γιορτών, ότι ενδέχεται να παρατηρηθεί αύξηση στη διάπραξη κάποιων αδικημάτων εις βάρος του και τους προτρέπει οι πολίτες να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.police.gov.cy) καθώς και τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Facebook (Αστυνομία Κύπρου Επίσημος Λογαριασμός), twitter, εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα για τις διάφορες ανακοινώσεις για την κατάσταση του οδικού δικτύου, συμβουλές για προστασία της περιουσίας τους και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν γενικά το κοινό.

«Στο πλαίσιο του προληπτικού και αντιεγκληματικού προγραμματισμού κατά τη διάρκεια των γιορτών, η Αστυνομία θα είναι δίπλα στο κοινό με στόχο τη συνεχή και προστατευτική παρουσία και την έγκαιρη και αποτελεσματική παροχή βοήθεια στους πολίτες. Από την πλευρά του το κοινό, κατά τις γιορτινές μέρες προτρέπεται να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι στις περιπτώσεις όπου περιέλθουν στην αντίληψή του κοινού οποιεσδήποτε πληροφορίες ή κινήσεις υπόπτων προσώπων ή και οχημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας ή και της νύκτας να ενημερώνει αμέσως τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης στους αριθμούς 112 και 199.

«Τις μέρες των γιορτών η σκέψη μας είναι κοντά σε όλους τους πολίτες και ευχόμαστε σε όλους χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος, με ασφάλεια και χωρίς δυστυχήματα», καταλήγει ο κ. Αγγελίδης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα