Τον Ιανουάριο οι εργασίες για την κατασκευή δύο ρωσικών πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ιράν

Η Ρωσία επρόκειτο να ξεκινήσει την κατασκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ιράν την επόμενη εβδομάδα, μεταδίδει το Al Jazeera, επικαλούμενο Ιρανό αξιωματούχο.

Η είδηση έρχεται ένα χρόνο μετά την συμφωνία Μόσχας – Τεχεράνης που επιτρέπει την κατασκευή δύο αντιδραστήρων στο ρωσικό
εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην περιοχή Bushehr στο νότιο Ιράν.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής διευθυντής της Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας, οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούλιο η Τεχεράνη σύναψε συμφωνία με έξι παγκόσμιες υπερδυνάμεις για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Η συμφωνία δεν αποκλείει την κατασκευή πυρηνικών σταθμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εμπορίου της Ρωσίας, Denis Manturov, δήλωσε ότι η Μόσχα θα δανείσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ στην Τεχεράνη το 2016.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα