Συλλούρης: Αποφυλακίστηκαν 50 κρατούμενοι με προεδρική χάρη

Τις τελευταίες ώρες αποφυλακίστηκαν 50 άτομα από τις Κεντρικές Φυλακές είτε επειδή πήραν προεδρική χάρη, είτε ως αποτέλεσμα άλλων προσπαθειών ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι εντός των φυλακών υπάρχουν ακόμα κάποιοι κρατούμενοι για οφειλές, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι γίνονται προσπάθειες να αποφυλακισθούν αυτό το διάστημα.

Υπενθύμισε ότι οδήγησε στη Βουλή για συζήτηση,

αναφέροντας ότι η Βουλή θα συνεχίσει να το παρακολουθεί.

Ο κ. Συλλούρης προέβη σε δήλωση στο ΚΥΠΕ, μετά την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του πρώην ψυχιάτρου των φυλακών Λούη Καριόλου, στις Κεντρικές Φυλακές από το ΕΥΡΩΚΟ, στην παρουσία της συζύγου του αποθανόντος, Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, κατά την οποία δόθηκε σε όλους του κρατούμενους των φυλακών χριστουγεννιάτικη κάρτα και κάρτα τηλεφώνου.

Πρόσθεσε ότι η Διεύθυνση των Φυλακών εξήγησε στον κ. Συλλούρη και την κ. Θεοχάρους ότι αυτές τις μέρες οι κρατούμενοι έχουν αυξημένη ανάγκη να συνομιλήσουν με τις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους.

Είπε ακόμα ότι διεξήχθη συζήτηση με την Αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, η οποία ανέλυσε τα νέα προγράμματα που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ανέφερε επίσης ότι χθες πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου κατά την οποία συζητήθηκαν και οι σχεδιασμοί αναμόρφωσης του σωφρονιστικό συστήματος.

“Μεγάλη εμπειρία, που περιλαμβάνει ιδία γνώση και πληροφόρηση για τη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών”, είπε προσθέτοντας ότι από “την η επαφή με τους κρατουμένους αντιληφθήκαμε ότι αυτοί οι 500 – 600 άνθρωποι θα νιώσουν παγωνιά αντί τη ζεστασιά των γιορτών”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα