Μαυρίδης: Γιατί σιωπάτε μπροστά στο νέο έγκλημα του Ερντογάν

Με αποστολή σε όλους τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές σχετικού βίντεο και με γραπτή ερώτησή του (μαζί με το βίντεο) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κ. Μαυρίδη (ΔΗΚΟ-Σ&Δ) επιχειρεί να αναδείξει το υπό εξέλιξη έγκλημα της Τουρκίας εναντίον του κουρδικού λαού στις νοτιοανατολικές της περιοχές.

Συγκεκριμένα, στις 19/12/2015 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ένα συγκλονιστικό βίντεο για την κατάσταση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας όπου διαμένει συντριπτικά συμπαγής κουρδικός πληθυσμός. Στο βίντεο, ένα κορίτσι 14 χρονών απευθύνεται απεγνωσμένα στην διεθνή κοινότητα για

άμεση παρέμβασή της ώστε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επεμβάσεις, ο κατ' οίκον περιορισμός, η ωμή βία και η γενικότερη στρατηγική της Κυβέρνησης Ερντογάν που αποσκοπεί στο ξερίζωμα του Κουρδικού πληθυσμού.

Στο βίντεο περιέχονται τρομακτικές σκηνές με βομβαρδισμούς, σφαγές και καταστροφές, ενώ παράλληλα αναφέρεται ότι για 21 μέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία (curfew) χωρίς πρόσβαση σε νερό, φαγητό, ρεύμα, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη με θύματα αυτής της φοβερής πολιορκίας αθώους ανθρώπους, άντρες, γυναίκες, παιδιά και γέροντες.

Τα πιο πάνω περιέχονται στην παρέμβαση/ερώτημα του ευρωβουλευτή Κ. Μαυρίδη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καταφανεί ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί σκόπιμα μεθόδους συλλογικής τιμωρίας σε ολόκληρες κουρδικές πόλεις (όπως το curfew) ενάντια στο γηγενή πληθυσμό και με απώτερο στόχο το ξερίζωμά του. Και καταλήγει στο ερώτημα/παρέμβασή του ο Κ. Μαυρίδης:

“Η επιτακτική ανάγκη για τερματισμό των αποτρόπαιων πράξεων της κυβέρνησης Ερντογάν είναι προφανής, αφού πραγματοποιείται κατάφωρη παραβίαση των βασικότερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κούρδων πολιτών, με κυριότερο το δικαίωμα στη ζωή, δικαιώματα που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την οποία έχει υπογράψει και η Τουρκία. Ταυτόχρονα, αυτά αποτελούν μέρος των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, τα οποία η Τουρκία οφείλει να πληροί ως χώρα υπό ένταξη.

Ερωτάται λοιπόν η Επιτροπή, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες και τι άμεσα και πρακτικά μέτρα προτίθεται να λάβει για ομαλοποίηση της κατάστασης και διάσωση του κουρδικού λαού από το ξερίζωμα;”

Keywords
Τυχαία Θέματα