Ένταση και διαπληκτισμοί στην Επιτροπή Υγείας για...ΓεΣΥ

Ένταση και διαπληκτισμοί σημειώθηκαν στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής κατά τη συζήτηση του ΓεΣΥ. Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί συνέχεια στο διάλογο μέχρι την ερχόμενη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας.

Ο Γιώργος Παμπορίδης μίλησε για γραφειοκρατία που του κρατά δεμένα τα χέρια. Συγκεκριμένα, ο Yπουργός έδωσε προθεσμία 15 ημερών στους εργαζομένους για να συνεχιστεί ο διάλογος πάνω στα εργασιακά θέματα με την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Η συζήτηση διεξήχθει σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων

ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

Διευκρινίσεις και ερωτήματα κατέθεσαν βουλευτές, εργαζόμενοι αλλά και οι συντεχνίες, ενώ ακούστηκαν και ισχυρισμοί ότι το Υπουργείο άφησε τα δημόσια νοσηλευτήρια να καταρρεύσουν εν αναμονή του ΓεΣΥ.

Έγινε επίσης λόγος για σοβαρές ελλείψεις στα αναλώσιμα και ο υπουργός απάντησε πως η γραφειοκρατία που επικρατεί σήμερα στην Αρχή Αναθεωρήσεων δεν επιτρέπει την έγκαιρη προμήθεια αναλωσίμων στα νοσηλευτήρια.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην προσφορά μηχανής αιμοκάθαρσης η οποία εδώ και 9 μήνες βρίσκεται στην αρμόδια Αρχη Προσφορων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Κωστάκης Κωνσταντίνου αναφέρθηκε σε προσλήψεις γιατρών δια τηλεφώνου που δεν έχουν τις ικανότητες να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους.

Επίσης στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής παρουσιάστηκε η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις τιμές των φαρμάκων που κατέδειξε πως κατέχουμε αρνητικη πρωτιά στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρθηκε λόγω των υψηλών τιμών αρκετοί ασθενείς αναγκάζονται να μεταβούν στα κατεχόμενα για να αγοράσουν τα φάρμακα τους.

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε οδηγίες για ετοιμασία σχεδιασμού για αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής των φαρμάκων και θα παραδοθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα