Λύτρωση στο παρά ένα με Βινίσιους

Ο Απόλλωνας με παιχνίδι υπομονής έφυγε με τη νίκη από το Μακάρειο

ΔΟΞΑ 0
ΑΠΟΛΛΩΝ 1
89΄ Βινίσιους

Με έναν αμυντικό, τον Βινίσιους να δίνει τη λύση στο φινάλε (89΄), ο Απόλλωνας έφυγε με το διπλό από το Μακάρειο, όπου κέρδισε 1-0 τη Δόξα. Ώς το 85΄ οι νικητές δεν είχαν καλή απόδοση, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά, με τη βοήθεια και των αλλαγών, άγγιξαν το γκολ τρεις φορές πριν σκοράρουν. Η Δόξα στάθηκε πολύ καλά αμυντικά, αλλά δεν

άντεξε ώς το τέλος. Ο Απόλλωνας έφτασε στους 16β., ενώ η Δόξα έμεινε στους πέντε.

Ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στην ενδεκάδα του Απόλλωνα, καθώς ο Λόπες, ο οποίος προοριζόταν για βασικός, λόγω ενοχλήσεων που ένιωθε, δεν άρχισε το παιχνίδι. Στη θέση του αγωνίστηκε ο Στυλιανού.

Το α΄ μέρος
Το α΄ ημίχρονο δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα, παρά τον καλό ρυθμό που είχαμε. Ο αγώνας ήταν περίπου ισοδύναμος με εναλλασσόμενη πρωτοβουλία και τη Δόξα να στέκεται καλύτερα έχοντας καλύτερη οργάνωση και κυκλοφορία. Από την άλλη αμυντικά, στάθηκε καλά περιορίζοντας αισθητά τους επιθετικούς των φιλοξενουμένων, αλλά και τον οργανωτή Ντα Σίλβα. Ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του, γιατί δεν κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, κυρίως από τον άξονα, αλλά είχε τις περισσότερες καλές στιγμές στο α΄ 45λεπτο.

Κεφαλιά του Μαγκλίτσα δεν ανησύχησε τον Νέγκρι στο 5΄, όπως και στο 6΄ μακρινό σουτ του Ντα Σίλβα. Στο 36΄ ο Γκιέ ήταν άστοχος σε κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά αργότερα (39΄) ο Μπεντόγια μέσα από την περιοχή έπιασε σουτ πάνω από τα δοκάρια.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 25΄, όταν ο Μαγκλίτσα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Νέγκρι, αλλά ο Δημητρίου την υστάτη στιγμή έβγαλε την μπάλα κόρνερ.

Η Δόξα από την πλευρά της απείλησε στο 9΄ με σουτ του Ρούντι που έδιωξε με γροθιές ο Βάλε, ο οποίος σταμάτησε στο 16΄ κοντινή κεφαλιά του Γουίλσον. Τέλος στο 45΄ ο Περάλτα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά καθυστέρησε και το σουτ του σταμάτησε σε αντίπαλο.

Η επανάληψη
Το ίδιο σκηνικό είχαμε με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου. Καλό τέμπο με μοιρασμένη υπεροχή, αλλά παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και χωρίς ξεκάθαρες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Ο Λούκας Χατζηλούκας προχώρησε σε διπλή αλλαγή νωρίς, φρεσκάροντας την επίθεσή του.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν πιο πολύ μπάλα, βγήκαν πιο ψηλά κι έγιναν πιο διεκδικητικοί. Παρά ταύτα, ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Ασφυκτιούσε από τα στενά μαρκαρίσματα και την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Δόξας, με αποτέλεσμα να μη βρίσκει διαδρόμους στην εστία του Νέγκρι. Το παιχνίδι του ήταν προβλέψιμο και οι επιθετικοί του φρουρούνταν στενά από το πολύ καλό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων, Λεονάρντο και Δημητρίου.

Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήλθε στο 68΄, όταν ο Παπουλής έκανε σωστά το πλασέ, αλλά ο Νέγκρι έπεσε στη γωνιά κι απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Βινίσιους μίλησε στο τέλος
Τα τελευταία πέντε λεπτά ήταν όλα τα λεφτά για τον Απόλλωνα, που έχασε κλασικές ευκαιρίες, ενώ έφτασε στο γκολ.
Στο 86΄ ο Σαρδινέρο με ωραία ενέργεια απέφυγε τον Πουτζιουρή, αλλά το σουτ του έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Στο 88΄ ο Μάγκλιτσα μόνος σούταρε άτσαλα έξω, ενώ στο 89΄ σουτ του Πίεχ έδιωξε κόρνερ ο Νέγκρι.

Η εκτέλεση του κόρνερ από τον Ντα Σίλβα έφερε τον Βινίσιους στο 89’ με κεφαλιά να δίνει τη νίκη στον Απόλλωνα.
*Τον αγώνα παρακολούθησε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Τόμας Κρίστιανσεν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κώστας Ψευδιώτης
ΒΟΗΘΟΙ: Ιωάννης Λαζάρου, Γεώργιος Σάββα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Περάλτα (4η), Γκόμεζ, Ενινφούλ, Νέγκρι/ Σακέτι, Βινίσιους (4η)

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Δημητρίου, Λεονάρντο, Εντμάρ, Πουτζιουρής, Ρούντι, Ενινφούλ, Γουΐλσον (72΄ Παουλίνιο), Γκόμεζ (59΄ Φοφανά), Μπεμπέτο, Περάλτα (59΄ Κάστρο).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Bάλε, Στυλιανού, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (86΄ Μπάρμπαρο), Παπουλής (72΄ Σαρδινέρο), Μαγκλίτσα, Γκιέ (86΄ Πίεχ).

Keywords
Τυχαία Θέματα