Ένοχος για απόπειρα δολοφονιών ο Ονουφρίου

Ένοχος για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον τεσσάρων αστυνομικών κρίθηκε ομόφωνα από το Κακουργιοδικείο.

Ο Ανδρέας Ονουφρίου, συνελήφθη στις 29 Απριλίου του 2014 στη Λάγια, μετά από 5 ημέρες κατά τις οποίες η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό εναντίον του. Μαζί του είχε το ανήλικο παιδί του. Προηγήθηκε επεισόδιο στο σπίτι του στο κέντρο της Λεμεσού, όταν άντρες της Αστυνομίας κατόπιν πληροφορίας ότι κατείχε οπλισμό, έσπευσαν για έλεγχο. Ο Ονουφρίου τράπηκε σε φυγή ρίχνοντας

ριπές στον αέρα με στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G-3. Στη Λάγια όπου και εντοπίστηκε, αντάλλαξε πυροβολισμούς με τα μέλη της δύναμης, έχοντας στα χέρια του τον ανήλικο γιο του. Εν τέλει τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη λίγο αργότερα σε χαράδρα που βρισκόταν στην περιοχή.

Ο Ονουφρίου καταδικάστηκε το 1996 σε 18ετή φυλάκιση για απόπειρα φόνου δικαστή στη Λεμεσό και αποφυλακίστηκε το 2008.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε την Δευτέρα ένοχο τον Ονουφρίου για απόπειρες φόνου κατά αστυνομικών, μεταφορά και κατοχή πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών στη Λάγια, για κλοπή τσάντας. Κρίθηκε αθώος σε οκτώ κατηγορίες μεταξύ άλλων για κατοχή πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών στην οικία του στη Λεμεσό και κλοπή οχήματος.

Τα πιο πάνω αδικήματα επισύρουν ποινές διά βίου φυλάκισης. Το δικαστήριο δεν αποκλείεται να αποφασίσει σήμερα για την ποινή. Ο Αντρέας Ονουφρίου, ο οποίος μέχρι σήμερα υπερασπιζόταν μόνος τον εαυτό του στο δικαστήριο, ζήτησε σήμερα εκπροσώπηση από δικηγόρο για αγόρευση μετριασμού της ποινής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα