ΥΠΕΣ: Δεν θα εκποιηθούν οι κατοικίες χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας

Παρά τις διαφωνίες που τέθηκαν στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τα 78.000 ακίνητα χωρίς τίτλο ή μεταβίβαση, η Ολομέλεια της Βουλής θα το περάσει, εξέφρασε με βεβαιότητα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Sigma "Μεσημέρι και Κάτι", ο ΥΠΕΣ ξεκαθάρισε ότι ότι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη τίτλο ιδιοκτησίας δεν θα συρθούν στη διαδικασία

εκποίησης.

Το θέμα απασχόλησε την κοινή συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών οικονομικών και εσωτερικών στην οποία ο κ. Χάσικος, επεσήμανε ότι τα άτομα που αγγίζει το πρόβλημα ξεπερνούν τις 48 χιλιάδες, και πολύ πιθανόν να μην ευθύνονται καν οι ίδιοι για το γεγονός ότι δεν κατέχουν τίτλο, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται για αυτό να φέρει μερίδιο ευθύνης και το ίδιο το κράτος. Γι΄ αυτό το λόγο θ΄ αναστέλλονται οι διαδικασίες εκποίησης ακινήτων μέχρι την έκδοση τίτλου ιδιοκτησίες.

Τόνισε δε πως η κάθε πλευρά είναι λογικό ότι θα παλέψει για το συμφέρον της, αλλά η πολιτεία πρέπει και είναι εδώ για την προστασία και κατοχύρωση των επηρεαζόμενων πολιτών που αριθμούν δεκάδες χιλιάδες. Οφείλουμε είπε ο Σωκράτης Χάσικος να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο δάσος και όχι στο δέντρο. Και το δάσος είναι η αρωγή αυτών οι οποίοι είτε εξόφλησαν είτε είναι στη διαδικασία αποπληρωμής των οφειλών τους.

Για τις δε τράπεζες συγκεκριμένα, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος δήλωσε ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, εφόσον το 95% των περιπτώσεων για τις οποίες γίνεται λόγος, είναι «καθαρές». Δηλαδή, οι διαδικασίες έγιναν μέσω τραπεζικού συστήματος ευθύς εξαρχής και άρα υπάρχει τρόπος ελέγχου και λύσης των όποιων προβλημάτων πιθανόν προκύψουν. Οπόταν οι τράπεζες δεν θα έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης για τη μεταβίβαση και έκδοση τίτλου. Οι επιπλοκές αφορούν ένα μικρό, όπως είπε ο Υπουργός, αριθμό περιπτώσεων στις οποίες οι αγοραστές απέκτησαν ακίνητα χωρίς τη συμβολή τραπεζικών ιδρυμάτων (με δάνεια, υποθήκες ή άλλως πως).

Ο Υπουργός Εσωτερικών ξεσπάθωσε όταν ο εκπρόσωπος των συμβουλίων αποχετεύσεως άφησε να νοηθεί ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο θέμα σύντομα, τα Συμβούλια θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο ακόμα και διπλασιασμού της φορολογίας!

«Εν σ’ άλλη χώρα που ζιούν τούτοι; Τούτα τα μασκαραλλίκκια να τα αφήσουν» αναφώνησε ο Σωκράτης Χάσικος προσθέτοντας ότι υπάρχει πολιτεία, η οποία χειρίζεται αυτά τα θέματα και όχι το κάθε συμβούλιο ή ο κάθε δήμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα