Ενημερώνουν τα κόμματα για χαμηλόμισθους οι συντεχνίες - Αρχή με ΑΚΕΛ

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα ενημερώνουν οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ για το θέμα των χαμηλόμισθων, κάνοντας αρχή με το ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση που είχαν με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαΐδη, εκ μέρους των τριών συντεχνιών, η ΓΓ της ΠΕΟ,

Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε ότι οι τρεις συντεχνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, «εφόσον μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κατάληξη στην συμφωνία που αφορά τους χαμηλόμισθους και οι εισηγήσεις που έχουν κάνει προς την κυβέρνηση για να υπάρξει κατάληξη, δυστυχώς δεν έχουν γίνει αποδεκτές, κρίναμε ορθό οι τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ να ξεκινήσουμε ένα κύκλο ενημέρωσης».

Ζητούν, ανέφερε, από τα κοινοβουλευτικά κόμματα να συνδράμουν «για να υπάρξει κατάληξη και ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία αφορά πέραν των 10.000 χαμηλόμισθων εργαζόμενων». Η συμφωνία, συνέχισε, πρέπει να εδράζεται πάνω στην αρχή ότι πρέπει να δίνει λύση και προοπτική για όλους τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, περιλαμβανομένων και όσων εργάζονται στην κλίμακα Α1.

Έκκληση στην Κυβέρνηση να εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις συντεχνίες ώστε να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία για το θέμα των χαμηλόμισθων εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, απηύθυνε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης από την πλευρά του.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης που έγινε στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι η συμφωνία θα πρέπει να ικανοποιεί επί της αρχής όλες τις ομάδες των εργαζομένων αυτών που είναι οι πιο χαμηλόμισθοι στην δημόσια υπηρεσία και υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ είχε καλωσορίσει την συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο τέλος του Οκτώβρη μεταξύ της κυβέρνησης και των συντεχνιών για τους χαμηλόμισθους.

«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μας γιατί φαίνεται να υπάρχει υποτροπή και φαίνεται η κυβέρνηση να κλείνει την πόρτα στον διάλογο ώστε να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση που να περιλαμβάνει και τον συνυπολογισμό της υπηρεσίας των εργαζομένων στην  Α1. Αναφερόμαστε λοιπόν, σε ακόμα πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα