Ενδιάμεση λύση ΦΑ: Αναμένοντας τις τελικές προσφορές

Τις αναθεωρημένες προσφορές στη βάση των τελευταίων διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΦΑ-ΑΗΚ και εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, αναμένουν πλέον οι αρμόδιοι, ώστε να προχωρήσουν στο στάδιο της αξιολόγησης αναφορικά με την ενδιάμεση λύση φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, τα αναθεωρημένα

έγγραφα των διαπραγματεύσεων, στάληκαν την περασμένη βδομάδα στους προσφοροδότες, και πλέον αρχές της ερχόμενης βδομάδας αναμένεται να κατατεθούν και οι αναθεωρημένες προσφορές.

Αφού κατατεθούν, θα ακολουθήσει η διαδικασία της αξιολόγησης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επιλεγεί ο πρώτος προσφοροδότης σε κατάταξη με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλυθούν κάποια εναπομείναντα θέματα. Στόχος είναι η κατάληξη μέχρι τις 30 Ιουλίου όπου λήγει η νέα παράταση που έχει δοθεί.

Όπως έγκυρη πηγή ανέφερε στο SigmaLive, η διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς για πρώτη φορά θεωρείται ότι έγινε μεγάλη πρόοδος. Κρίνεται επίσης ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν, είναι αξιόλογες και έχουν μεγάλη εμπειρία στο εν λόγω αντικείμενο.

Ωστόσο, η ΔΕΦΑ, θα απευθύνει το αμέσως επόμενο διάστημα έκκληση προς τις εταιρείες, όπως ρυθμίσουν προς τα κάτω τις προσφερόμενες τιμές τους, ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του έργου. Εξάλλου το όλο εγχείρημα, όπως είναι γνωστό, στοχεύει στην μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, σε ποσοστό το οποίο να δικαιολογεί την όποια απόφαση.

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα