AEK: Τώρα αρχίζουν τα… δύσκολα

Άρχισε ο προγραμματισμός, άνοιξε η πόρτα εξόδου και κλείνουν οι πρώτες μετεγγραφές.

Η πιο πετυχημένη χρονιά στην ιστορία της ΑΕΚ πανηγυρίστηκε έξαλλα στο ΓΣΖ, αλλά και σε νυκτερινό κέντρο στην περιοχή Μακένζι. Η δεύτερη θέση και η τέταρτη παρουσία της ομάδας της Λάρνακας στα ευρωπαϊκά κύπελλα ήταν το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής προσπάθειας, η οποία θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του σωματείου. Τα δύσκολα, όμως, τώρα αρχίζουν και το μακροπρόθεσμο

πλάνο της διοίκησης Άντρου Καραπατάκη, τώρα μπαίνει σε λειτουργία. Για να παραμείνεις στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας και τις επόμενες χρονιές και να καθιερωθείς εκεί, θα πρέπει να βασιστείς στις εμπειρίες της προηγούμενης και να διορθώσεις τα όποια λάθη έγιναν, αλλά και να κάνεις ακόμη καλύτερο προγραμματισμό από τον περσινό. Όχι πως το περσινό ρόστερ υστερούσε σε κάτι, το αντίθετο μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι η ομάδα της Λάρνακας είχε τον χαμηλότερο προϋπολογισμό από τις ομάδες της εξάδας και από την ΑΕΛ. Για να έχει συνέχεια αυτό που άρχισαν από πέρσι στην ΑΕΚ, θα πρέπει να βάλουν λίγο πιο ψηλά τον πήχη και στις ηχηρές μετεγγραφές, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά. Αυτό θα το επιτρέψει φέτος και το γεγονός ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και με την προοπτική να μπει και για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ, τότε θα θεωρηθεί αυτονόητο. Το μεγάλο στοίχημα για όλους είναι να κρατήσουν την ομάδα της Λάρνακας σε ψηλά επίπεδα σε όλους τους τομείς, κάτι που μπορεί να θεωρείται δύσκολο, αλλά η ΑΕΚ την «βρίσκει» στα δύσκολα και οι χαμηλοί τόνοι που κρατούν όλοι στο στρατόπεδο των Λαρνακέων επιβεβαιώνουν ότι τα καλύτερα έρχονται.

Ο Ρόκα άνοιξε την πόρτα εξόδου
Μετά τα πανηγύρια για την ιστορική δεύτερη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία της, η επόμενη μέρα βρίσκει τους παίκτες της ΑΕΚ να ξεκουράζονται και τους υπόλοιπους να συνεχίζουν τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και κυρίως ο Τσάβι Ρόκα έχουν ήδη αρχίσει να αξιολογούν έναν προς έναν τους παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, και τα επόμενα 24ωρα θα αρχίσουν και οι επίσημες ανακοινώσεις για τις πρώτες αποδεσμεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, κάποιοι παίκτες απουσίαζαν προχθές από το πάρτι, το οποίο έγινε σε παραλιακό κέντρο στο Μακένζι και μερικοί από αυτούς είναι και στη λίστα αποχωρήσεων του Τσάβι Ρόκα. Από το πάρτι απουσίαζε και ο Βάντερ για προσωπικό λόγο και έτσι κι αλλιώς το συμβόλαιό του έχει ανανεωθεί. Οι υπόλοιποι που απουσίαζαν και είναι φαβορί για ν’ αποτελέσουν παρελθόν είναι οι Παύλου, Σίπο, Κολαούτι, Σκοπελίτης και Φροξυλιάς. Η περίπτωση του Παύλου πάντως είναι αυτή που θα προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση αν αναλογιστούμε την πολύχρονή του προσφορά στο σωματείο της Λάρνακας.

Ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες
Τα ονόματα που έχουν ακουστεί ή γραφτεί μέχρι στιγμής ότι ενδιαφέρουν την ΑΕΚ είναι αρκετά. Εδώ και μέρες έχει γραφτεί το όνομα του Λαμπάν, του οποίου το συμβόλαιο με την Άστρα Ρουμανίας λήγει και ενδιαφέρει τον κύριο Ρόκα. Χατζηγιαννακού και Γκριγκαλασβίλι του Οθέλλου έχουν γραφτεί επίσης και ενδιαφέρουν την τεχνική ηγεσία και τον τεχνικό διευθυντή και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα