Ένας χρόνος από τον εντοπισμό της σορού της Σιέρα-Κατάθεση ψυχής πρωταγωνιστών

Ένας χρόνος από τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρα στην Λίμνη Μεμί, στην Αγία Μαρίνα του Ξυλιάτου, που έκλεισε τον 2μηνο κύκλο των ερευνών για τον εντοπισμό όλων των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.

Τρία από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της επιστρέφουν στην σκηνή και στην κάμερα του Σίγμα.     Κατάθεση ψυχής από τον αυτοδύτη Χαράλαμπο Ομήρου και τον τέως διευθυντή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα.

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, μετά από 59 ημέρες αναζήτησης στο φρεάτιο του μεταλλείου στο

Μιτσερό, έπειτα στην Κόκκινη Λίμνη και τελικά στην Λίμνη Μεμί στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, ο εντοπισμός της σορού της 6χρονης Σιέρα έκλεισε τον κύκλο των θυμάτων του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ισοβίτη, πλέον, Νίκου Μεταξά. Τρείς από τους πρωταγωνιστές, που δεν έλειψαν μέρα από τις έρευνες, επιστρέφουν να αποτίσουν φόρο τιμής στο παιδάκι που με τον εντοπισμό του σήμανε το τέλος μιας τραγωδίας.

Για όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση, η συγκεκριμένη ημέρα ήταν πέρα για πέρα περίεργη…Η απόφαση του επικεφαλής της επιχείρησης για νέα υπόδειξη σκηνής από τον Νίκο Μεταξά, ήταν καθοριστικής σημασίας.

Η σορός της μικρής Σιέρα ανασύρθηκε από τον υγρό τάφο, τον οποίο ο δολοφόνος της χαρακτήρισε ως παραμυθένιο τοπίο, τυλιγμένη σε σεντόνι και δεμένη με το χαρακτηριστικό τσιμεντομπλόκ. Από ρουχισμό, έφερε μόνο ένα άσπρο φανελάκι. Στο μικρό της χεράκι κρατούσε ακόμη το παιχνίδι της. Μπροστά σε αυτή την εικόνα, δεν μπορείς παρά να λυγίσεις.

Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Από την μια χαρά και ανακούφιση για τον εντοπισμό της και από την άλλη, βαθύτατη θλίψη και πόνος για την τραγική κατάληξη και απέχθεια για τον τρόπο που ο δολοφόνος συμπεριφέρθηκε σε ένα παιδί.

Η υπόθεση, που έμεινε στην ιστορία ως η υπόθεση «Ορέστης», όπου και αν την αγγίξεις προκαλεί πόνο και ανεξίτηλες πληγές. Ένας κύκλος που έκλεισε ωστόσο άνοιξε έναν ακόμη με απρόβλεπτες για την πορεία συνέπειες. Η δράση ενός κατά συρροή δολοφόνου, την οποία δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει αλλά ούτε και να σταματήσει. Ο Νίκος Μεταξάς, γνωστός στα θύματά του ως Ορέστης, σε καμία περίπτωση δεν σεβάστηκε την ανθρώπινη ύπαρξη κανενός από τα θύματα του, γιατί εκτός από τη φυσική εξόντωση των θυμάτων του, στα πλοκάμια του πιάστηκαν θύματα των εκ προ μελέτης εγκλημάτων του όλοι όσοι ενεπλάκησαν με τον οποιοδήποτε τρόπο στην εξέλιξη των γεγονότων.

Keywords
Τυχαία Θέματα