Δύσκολο το μέτωπο στην Ακρούντα - Συνεχίζεται η μάχη για πλήρη κατάσβεση (vid)

 Στις «Τομές στα Γεγονότα» μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος αναφέρθηκε για την πυρκαγιά στην περιοχής της Ακρούντας.

Πυρκαγιά στην Ακρούντα της Λεμεσού - Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

«Είναι δύσκολο το μέτωπο στην Ακρούντα, πρόκειται για δύσβατη περιοχή». Πρόσθεσε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν κοπάσουν οι άνεμοι, θα μπορέσει να ελεγχθεί το μέτωπο.


Διευκρίνισε ότι υπάρχουν τρία μέτωπα στην περιοχή. Τα δύο μέτωπα τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο, ενώ το τρίτο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο.


Τέλος, ανέφερε

ότι η πυρκαγιά εκτιμάται ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα, ενώ αύριο υπό το φως της μέρας θα διερευνηθεί η περιοχή. Στην περιοχή θα παραμείνουν το βράδυ δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:50, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνδράμουν το 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα 2 μισθωμένα αεροσκάφη, τα 2 μισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, 1 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων και το συντονιστικό ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και πεζοπόρα τμήματα τα οποία προσπαθούν να πλησιάσουν εκεί που τα άλλα μέσα δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα