Επίσημη πρώτη για το Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η επίσημη εκδήλωση έναρξης δραστηριοτήτων του κυπριακού παραρτήματος του Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDSN Κύπρου), με στόχο, όπως ανέφεραν οι ομιλητές, την προώθηση της υλοποίησης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινής γνώμης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, και ο Υπουργός

Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Το SDSN Κύπρου φιλοξενήθηκε από το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κύπρου (CREF), υπό την προεδρία της Δρος Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή, πρώην Υπουργού Εξωτερικών και μέλους του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου και του Καθηγητή Κώστα Παπανικόλα, Προέδρου του Ινστιτούτου Κύπρου και Ειδικού Απεσταλμένου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Κλιματική Αλλαγή.

Χαιρετισμό απεύθυνε διαδικτυακά από την Νέα Υόρκη ο Τζέφρι Σακς, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Διευθυντής του Δικτύου του ΟΗΕ για Λύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο Καθηγητής Σακς είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου, και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση και υιοθέτηση της πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή από την Κυβέρνηση της Κύπρου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, διαδικτυακά, ο Καθηγητής Άντζελο Ρικαμπόνι, Συντονιστής του Μεσογειακού Δικτύου Λυσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης, και ο Μάρκος Κυπριανού, Μέλος του Συμβουλίου του SDSN Κύπρου. Την εκδήλωση συντόνισε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κουνναμάς, Συνδιευθύνοντας του SDSN Κύπρου, Μέλος της Μονάδας Διατήρησης της Φύσης και Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Frederick.

«Η σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης πανδημίας

Keywords
Τυχαία Θέματα