Έναρξη γεωτρήσεων από Total

Ίσως πριν από το τέλος του χρόνου

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Total καταβάλλει προσπάθειες για έναρξη γεωτρήσεων εντός του οικοπέδου «11» πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, αποκάλυψε ψες στο κεντρικό δελτίο του ΡΙΚ ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Όπως είπε, με το τεράστιο αιγυπτιακό κοίτασμα να απέχει από το οικόπεδό τους μόλις έξι χιλιόμετρα, οι Γάλλοι εκτιμούν ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα, αφού οι γεωτρήσεις τους θα γίνονται δίπλα από τον κυπριακό «Ερατοσθένη», απ’ όπου πηγάζει το αιγυπτιακό

φυσικό αέριο. Την ίδια ώρα ανέφερε πως προκαλεί προβληματισμό η απουσία ρωσικών εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων από τα κυπριακά οικόπεδα.

«Όλες οι εταιρείες είναι ευπρόσδεκτες από όποια χώρα κι αν προέρχονται», τόνισε στο ΡΙΚ ο κ. Λακκοτρύπης. «Αυτό, βεβαίως, περιλαμβάνει και τις ρωσικές εταιρείες με τις οποίες κάναμε συναντήσεις και στη Μόσχα», πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας ως αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι οι ρωσικές εταιρείες απουσιάζουν από όλη την ανατολική Μεσόγειο. Σημείωσε, ωστόσο, πως θα πρέπει να αναμένουμε την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων, που άρχισε στις 24 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουλίου, ενώ εντός των επομένων δέκα ημερών αναμένονται τα πρώτα σχόλια εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα