Εμφύλιος ΔΗΚΟ:Bορειοκορεάτικες συμπεριφορές - Να απολογηθούν

Φουντώνει ο «εμφύλιος»στο ΔΗΚΟ, μετά την αποβολή των πέντε μελών του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος κατά τη συνεδρία του πειθαρχικού συμβουλίου τη Δευτέρα (5/2).

Καλεσμένοι στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ήταν ο νομικός και πρώην στέλεχος του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης, ο δικηγόρος του Μάριου Καρογιάν Γιάννης Ιωάννου, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση έκανε και η πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος Αντιγόνη Παπαδοπούλου, εξαπολύοντας τα πυρά της για τη διαδικασία αποβολής της.

Διαβάστε

επίσης: "Αυτός ο υπέροχος ΔΗΚΟϊκός κόσμος δεν θα μείνει άστεγος"

Αντρέας Αγγελίδης: «Πρέπει να μαθαίνουμε από το παρελθόν»

Ο κ. Αντρέας Αγγελίδης σημείωσε ότι κατά το παρελθόν, στο ΔΗΚΟ υπήρξαν αποφάσεις αποβολής στελεχών οι οποίες δεν λήφθηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αλλά από το Εκτελεστικό Γραφείο.

Όπως πρόσθεσε, η μια περίπτωση αποβολής ήταν αυτή του κ. Ντίνου Μιχαηλίδη μαζί με άλλα πέντε στελέχη, μεταξύ άλλων και του Πανίκου Λεωνίδου, ο οποίος σήμερα είναι ο προεδρεύων του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτό τον λόγο, σημείωσε, ο κ. Λεωνίδου θα έπρεπε να ήταν πιο προσεχτικός στη διαδικασία.

Αποβολή σημαίνει διαγραφή, δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν ο κ. Κολοκασίδης είχε αποβληθεί από το εκτελεστικό γραφείο και όχι από πειθαρχικό συμβούλιο, για να πετύχει αναστολή της διαγραφής ακολούθως με διάταγμα δικαστηρίου.

«Πρέπει να μαθαίνουμε από το παρελθόν», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγελίδης.

Αντιγόνη Παπαδοπούλου: «Έχω δώσει ονόματα στην Αστυνομία»

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στη εκπομπή, η αποβληθείσα κυρία Αντιγόνη Παπαδοπούλου χαρακτήρισε τη διαδικασία ως «παρωδία», που μόνο στόχο έχει να εξευτελίσει τα εν ζωή ιστορικά μέλη του ΔΗΚΟ.

Στόχος είναι η πολιτική εξόντωση, είπε, για να προσθέσει ότι είναι γενικόλογες οι κατηγορίες και άρα η όλη διαδικασία κλινικά νεκρή.

Η κα. Παπαδόπουλου υπογράμμισε ότι όλη της τη ζωή ήταν στο ΔΗΚΟ, από τα φοιτητικά της χρόνια, χαρακτηρίζοντας ως «κατάντια» τα όσα τεκταίνονται.

«Αναζητούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε όπως πραγματοποιηθεί εκλογικό συνέδριο με τη διαγραφή των μελών μιας χρήσης, όπως τους χαρακτήρισε.

Την ίδια ώρα, έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον «υπέροχο κόσμο του ΔΗΚΟ», όπως είπε, τονίζοντας ότι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν ακούστηκαν οι απόψεις των κατηγορουμένων.

Όπως αποκάλυψε, η ίδια προέβη και σε καταγγελίες στην Αστυνομία, αφού, όπως υποστήριξε, δέχτηκε έναν ανελέητο πόλεμο στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

«Έχω δώσει ονόματα», ανέφερε, για να εξηγήσει ότι μια απειλή που δέχθηκε ήταν ότι θα την καταστρέψουν πολιτικά.

Σε σχέση με το αν υποστήριξε την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, διερωτήθηκε αν θα έπρεπε να κρατάει τη φωτογραφία του, παραπέμποντας σε ανάρτησή της, όπου ξεκαθάριζε ότι στηρίζει τον πρόεδρο του κόμματος της.

Δικηγόρος Καρογιάν: «Bορειοκορεάτικες συμπεριφορές»

Έντονος κατά της διαδικασίας, αλλά και κατά του Πανίκου Λεωνίδου, ήταν και ο δικηγόρος του κ. Μάριου Καρογιάν Γιάννης Ιωάννου, κάνοντας λόγο για βορειοκορεάτικες συμπεριφορές.

Ο ίδιος χαρακτήρισε επιεικώς αστείο το έγγραφο με τις κατηγορίες κατά των μελών του ΔΗΚΟ.

Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για copy paste από το καταστατικό, χωρίς να ορίζεται ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος των κατηγοριών.

Ο κ. Ιωάννου κατηγόρησε τον κ. Λεωνίδου για άρνησή του στην πρόταση οπτικοακουστικής εγγραφής της όλης διαδικασίας, για να διαφυλαχθεί η διαφάνεια, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Ένα δεύτερο ερώτημα που έθεσε, ήταν γιατί ο κ. Λεωνίδου υπέγραψε το κατηγορητήριο και στη συνέχεια λειτουργούσε ως δικαστής.

Ο κ. Ιωάννου κατήγγειλε τον κ. Λεωνίδου ότι αρνήθηκε να δώσει τον λόγο τέσσερις φορές σε στέλεχος που ζήτησε να μιλήσει.

Πανίκος Λεωνίδου: «Να απολογηθούν»

Στην εκπομπή, ακολούθως, καλεσμένος ήταν και ο κ. Λεωνίδου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η χθεσινή απόφαση δεν ήταν ενδιάμεση και θα καταστεί τελεσίδικη εντός 30 ημερών, διάστημα κατά το οποίο κάποιο μέλος έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση.

Αναφορικά με το ζήτημα ότι ο ίδιος υπογράφει το κατηγορητήριο και την ίδια ώρα είναι κι ο πρόεδρος το πειθαρχικού που θα «δικάσει» τα στελέχη που παραπέμφθηκαν σ’ αυτό, ο κ. Λεωνίδου δήλωσε ότι δεν είναι ο ίδιος ο καταγγέλλων.

Όπως ισχυρίστηκε, καταγγέλλων είναι το όποιο στέλεχος του ΔΗΚΟ προέβη σε αυτές, προς το Εκτελεστικό Γραφείο.

Ο κ. Λεωνίδου πρόσθεσε ότι η παρουσία δικηγόρου στη διαδικασία και όχι των ιδίων αυτοπροσώπως, συνιστούσε απαξίωση προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σε σχέση με το σκεπτικό άρνησης για οπτικογράφηση της διαδικασίας, ο κ. Λεωνίδου αναρωτήθηκε αν στο δικαστήριο οπτικογραφούν τους κατηγορουμένους.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος στο παρελθόν είχε διαγραφεί, απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας «Μακάρι να μου δινόταν το δικαίωμα τότε να με ακούσουν».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος του πειθαρχικού, πρόσθεσε, παράλληλα, ότι αν υπάρξει μετάνοια και απολογηθούν για τη συμπεριφορά τους, μπορούν να επανέλθουν στο κόμμα.

Τ. Γαβριηλίδης: «Θεατρική παράσταση»

O Tάκης Γαβριηλίδης ένα από τα αποβαλλόμενα στελέχη του ΔΗΚΟ, μιλώντας επίσης στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι εξήγησε τους λόγους που δεν παρέστη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Όπως σημείωσε το κατηγορητήριο ήταν γενικό, με την επιστολή που του παρέδωσε δικαστικός να μην φέρει ούτε καν το σύμβολο του ΔΗΚΟ.

Εν συνεχεία ο κ. Γαβριηλίδης άσκησε κριτική στις αποφάσεις που λήφθηκαν στα συλλογικά όργανα του κόμματος αναφορικά με την επιλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Γαβριηλίδης έκανε λόγο για τριπλή ήττα του Νικόλα Παπαδόπουλου ενώ χαρακτήρισε θεατρική παράσταση τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα τις τελευταίες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα