Όλα έτοιμα για τη φοιτητική μέριμνα - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όλα είναι έτοιμα για την υποβολή αιτήσεων για τη φοιτητική μέριμνα, καθώς τα έντυπα των αιτήσεων βρίσκονται ήδη στα κέντρα εξυπηρέτησης του πολίτη από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα παραλάβουν και να τα υποβάλουν μετά τη συμπλήρωσή τους.

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας στη Λευκωσία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο Αναπληρωτής Οικονομικός Λειτουργός της Υπηρεσίας Λάκης Μύθιλλος, ανέφερε ότι τα έντυπα των αιτήσεων βρίσκονται ήδη στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν

να τα παραλάβουν και να τα υποβάλουν εκ νέου συμπληρωμένα.

Επίσης, τα έντυπα βρίσκονται και στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας στη Λευκωσία.

Όπως είπε, οι αιτούντες καλούνται να διαβάζουν προσεκτικά τις πληροφορίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν, ώστε οι διαδικασίες να διευκολύνονται και να γίνονται σωστά.

Όσον αφορά στα δικαιολογητικά, αυτά περιλαμβάνουν τα στοιχεία του αιτούντος, τα εισοδήματα των γονιών ή του ιδίου όπου χρειάζεται, την εγγραφή στο πανεπιστήμιο με εμφανείς τις πιστωτικές μονάδες.

Επίσης, αν πρόκειται για συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους ή υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών που υπάρχει διασύνδεση με την υπηρεσία, δεν απαιτείται η καταγραφή των εισοδημάτων, καθώς η ενημέρωση γίνεται ενδοϋπηρεσιακά.

Οι αιτούντες καλούνται να συμπληρώνουν και υπογράφουν σωστά κι εμπρόθεσμα την αίτηση, καθώς και τα έντυπα των τελευταίων σελίδων, τα οποία εξουσιοδοτούν την Υπηρεσία να ζητά από τις τράπεζες να την ενημερώσουν όσον αφορά στα εισοδήματα και τις καταθέσεις που έχουν δηλωθεί.

Ημερομηνία λήξης της προθεσμίας είναι η 31η Μαρτίου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, εν αντιθέσει με παλαιότερα χρόνια, καθώς ο κόσμος είναι πλέον ενημερωμένος.

Όσον αφορά στο χρονικό περιθώριο που μεσολαβεί από την κατάθεση της αίτησης μέχρι την έγκριση και την απολαβή όσων προβλέπονται, αυτό δεν είναι προκαθορισμένο και είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις. Ωστόσο, λόγω του ότι οι αιτήσεις εξετάζονται κατά προτεραιότητα υποβολής, όσοι ολοκληρώσουν τη διαδικασία πρώτοι, θα έχουν πρώτοι και την απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω του ότι -σύμφωνα με την προηγούμενη εμπειρία- οι αιτήσεις υποβάλλονται μαζικά την τελευταία εβδομάδα, προκαλείται τεράστια συμφόρηση στην Υπηρεσία, καθυστερώντας τις απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα