Ελληνική: Η ανακοίνωση για τους 4559 λογαριασμούς παρατραβήγματος

Ανακοίνωση για τους 4559 λογαριασμούς παρατραβήγματος που μεταφέρονται στην Ελληνική εξέδωσε η Τράπεζα νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

• Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, η Ελληνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι μετά από εντατικές επαφές και συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και την πρώην ΣΚΤ και μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας ημερομηνίας 25 Ιουνίου

2018, όπως έχει τροποποιηθεί, έχουμε συμφωνήσει στην μεταφορά στην Ελληνική Τράπεζα 4559 νέων διευκολύνσεων παρατραβήγματος.

• Η συμφωνία αφορά 4559 διευκολύνσεις παρατραβήγματος, με συνολικό όριο περίπου 25 εκατ. ευρώ και υπόλοιπο 21 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, 3670 ανήκουν σε ιδιώτες και 889 αφορούν εταιρίες.

• Βάσει των ορισμών της ΕΚΤ τους οποίους εφαρμόζει και η Ελληνική Τράπεζα, οι εν λόγω διευκολύνσεις κατατάσσονταν σαν μη εξυπηρετούμενες λόγω του ότι ήταν άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με μη εξυπηρετούμενο/α δάνειο/α.

• Αυτές οι διευκολύνσεις θα ενεργοποιηθούν άμεσα, συμπεριλαμβανομένων όλων των υπόλοιπων διευκολύνσεων, πχ. πάγιες εντολές, βιβλιάρια επιταγών, κάρτες, κτλ. Θα προχωρήσουμε με την ενημέρωση των πελατών αυτών. Κατά μεγάλη πλειοψηφία θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό ή μέσω τηλεφώνου. Μια πολύ μικρή μερίδα πελατών για τους οποίους δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία επικοινωνίας, θα ενημερωθούν με επιστολή.

• Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους, που με τις προσπάθειές τους τις τελευταίες μέρες βοήθησαν στην εξεύρεση αυτής της λύσης. Συγκεκριμένα, την Κεντρική Τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών, την Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο και τα στελέχη της πρώην ΣΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα