Τι αλλάζει στην φετινή χρονιά μετά την απόφαση για λουκέτο

«Απασφάλισαν» οι εκπαιδευτικοί κατά την χθεσινή κρίσιμη κοινή τους συνεδρία. Η απόφαση για κατ’ αρχήν 48ωρο λουκέτο πάρθηκε χθες γύρω στις 21.00 το βράδυ, μετά από δυο κοινές συνεδρίες αλλά και χωριστές συνεδρίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων αποφάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η κλιμακωτή απεργία θα ληφθούν

τις επόμενες μέρες από τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν συσταθεί.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης οργανωμένα οι εκπαιδευτικοί προχωρούν στη λήψη απεργιακών μέτρων ανέφερε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους το πρωί της Πέμπτης στο Πρωτοσέλιδο.

Ο κ.Χαραλάμπους ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη όλης αυτής της ιστορίας που επέλεξε η Κυβέρνηση. Κάναμε συγκεκριμένη πρόταση που θα μας έβγαζε από το αδιέξοδο.

Ο κ.Χαραλάμπους σημείωσε ότι υπήρχαν έντονες φωνές να αρχίσουν από σήμερα οι απεργίες, κάτι που θα ήταν άδικο προς τους γονείς. Έπρεπε να δοθούν κάποιες μέρες και στους γονείς να κάνουν τις διευθετήσεις τους. Ανέφερε δε, ότι θα αποσταλεί και σχετική ανακοίνωση στους γονείς.

Σε ότι αφορά τα αντίμετρα που θα λάβει η κυβέρνηση, ο κ.Χαραλάμπους είπε ότι όταν προχωρείς σε κάποια μέτρα είναι φυσιολογικό να παρθούν και αντίμετρα. Αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο είπε, θα χειροτερέψει η κατάσταση. Αυτό που κάνουμε είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου. Ο κ.Χαραλάμπους κλείνοντας την παρέμβασή του εξέφρασε την «ευχή» όπως κτυπήσει το κουδούνι την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό ρεπορτάζ του SigmaLive η Κυβέρνηση πλέον έχει ενώπιον της, τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών και αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα μέτρα αντίδρασης. Από εποχής Κρίτωνα Τορναρίτη η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν στα χέρια τους σειρά γνωματεύσεων του Γενικού Εισαγγελέα για τις αποκοπές λεφτών, κάτι το οποίο θα γίνει άμεσα. Ανώτατες πηγές από το Υπουργείο Παιδείας σημείωναν χθες βράδυ λίγο μετά την τελική απόφαση, ότι το πρώτο πράγμα που τίθεται σε εφαρμογή είναι η αποκοπή μισθών.

Από πλευράς εκπαιδευτικών τονίστηκε και χθες βράδυ ότι μέσω των νομικών τους συμβούλων θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για λήψη νομικών μέτρων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές επί του ζητήματος που μίλησαν στο SigmaLive δύναται να παραταθεί η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων. Όπως αναφέρεται και στους σχετικούς κανονισμούς, «Νοείται ότι ο Υπουργός δύναται να διαφοροποιεί τις πιο πάνω ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων αν θεωρεί ότι η διαφοροποίηση αυτή θα εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζεται η συνολική διάρκεια του προβλεπόμενου αριθμού εργάσιμων ημερών της σχολικής χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα