Ελεύθερη η Ιρανή δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί από το FBI

Η Ιρανή δημοσιογράφος, αμερικανικής καταγωγής, η οποία είχε συλληφθεί από το FBI στις ΗΠΑ ως "ουσιώδης μάρτυρας" σε μια αδιευκρίνιστη ομοσπονδιακή έρευνα, αφέθηκε τελικά σήμερα ελεύθερη έπειτα από δέκα ημέρες κράτησης, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Press TV όπου εργάζεται.

"Η αμερικανική κυβέρνηση άφησε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες την παρουσιάστρια

του Press TV Μαρζιέχ Χασεμί, η οποία κρατήθηκε παρανόμως για δέκα ημέρες", ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το αγγλόφωνο δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

Η Αμερικανοϊρανή δημοσιογράφος συνελήφθη στις 13 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο Σεντ Λούις Λάμπερτ του Μισούρι.

Η 59χρονη βρισκόταν στις ΗΠΑ για να επισκεφθεί συγγενείς της. Το Press TV είχε μεταδώσει δηλώσεις του γιου της Χασεμί, σύμφωνα με τις οποίες η μητέρα του θεωρείται "ουσιώδης μάρτυρας" σε μια ποινική υπόθεση και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος της. Η αμερικανική ομοσπονδιακή νομοθεσία επιτρέπει στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να θέτει υπό κράτηση έναν μάρτυρα, αν μπορεί να αποδείξει ότι η κατάθεσή του είναι ζωτικής σημασίας σε ποινική υπόθεση και αν δεν μπορεί να εγγυηθεί την παρουσία του με κλήτευση.

Η Χασεμί έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ και το όνομά της ήταν Μέλανι Φράνκλιν, το οποίο και άλλαξε όταν ασπάστηκε το ισλάμ, ενώ είναι παντρεμένη με Ιρανό. Επισκέπτεται συχνά τις ΗΠΑ όπου διαμένουν συγγενείς της.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα