Εκτός έδρας νίκη και οριστικά στους ομίλους η Ρόμα

Οριστικά στην 5η θέση και στους ομίλους του Europa League η Ρόμα, που νίκησε 3-2 εκτός έδρας την Τορίνο.

ην πέμπτη θέση, που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, εξασφάλισε και μαθηματικά η Ρόμα. Οι Ρωμαίοι, πέρασαν από το Τορίνο, επικρατώντας 3-2 της ομώνυμης ομάδας και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και έκτη στα τελευταία επτά παιχνίδια,

έφτασαν στους 67 βαθμούς, διατηρώντας το +4 από τη Μίλαν, μια στροφή πριν το φινάλε.

Η «γκρανάτα» αιφνιδίασε την αντίπαλό της, καθώς προηγήθηκε στο 14’ με τον Μπερενγκέρ, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση. Η χαρά της κράτησε ελάχιστα, αφού δύο λεπτά αργότερα, οι «τζιαλορόσι» ισοφάρισαν με τον Ν’Τζέκο, σε μια φάση που ξεκίνησε και τελείωσε στον Βόσνιο, ο οποίος έφτασε τα 106 γκολ με τη φανέλα της Ρόμα και έγινε ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Στο 24’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην πλήρη ανατροπή με καρφωτή κεφαλιά του Σμόλινγκ, που έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη, ο Ντιαβαρά με πέναλτι στο 61’ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στη Ρόμα, αλλά η Τορίνο δεν είχε σκοπό να καταθέσει τα όπλα. Πέντε λεπτά αργότερα μείωσε με τον Βίλφριντ σε 3-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος και παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, δεν άλλαξε κάτι και το 3-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Καρέ η Φιορεντίνα

Στο τελευταίο και ένα από τα πλέον αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής, η Φιορεντίνα αποχαιρέτησε με νίκη το «Αρτέμιο Φράνκι». Οι «βιόλα» επικράτησαν 3-0 της Μπολόνια, «καθαρίζοντας» το ματς μέσα σε έξι λεπτά. Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Κιέζα με δύο τέρματα (48’ και 54’) έκανε το 2-0 για να έρθει στο 74’ ο Μιλένκοβιτς να πετύχει το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Λίγο πριν το τέλος, ο Κιέζα έφτασε στο χατ-τρικ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα