Τρομοκρατική "δείχνουν" στην Τουρκία - 13 νεκροί

Έκρηξη με δεκάδες τραυματίες και νεκρούς σημειώθηκε κοντά σε Πανεπιστήμιο σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στην Τουρκία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού επιτελείου στρατού της Τουρκίας υπάρχουν 13 στρατιώτες νεκροί και 48 τραυματίες.

Εντωμεταξύ, 55 από τους τραυματίες της επίθεσης νοσηλεύονται, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται στην εντατική. Η κατάσταση της υγείας έξι τραυματιών είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών, που δηλώνει ότι η Τουρκία θα εκδικηθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογαν

σχολιάζοντας τη νέα επίθεση κατέδειξε δάκτυλο Συριας. "Οι επιθέσεις αυτές δεν ειναι άσχετες με τις εξελίξεις στην Συρία. Θα δώσουμε τη μάχη μας σε πνεύμα εθνικής επιστράτευσης" ειπε.

Το ιστορικό της έκρηξης

Η έκρηξη έγινε σήμερα το πρωί στις 08.45 (7.45 ώρα Κύπρου) σε ένα αστικό λεωφορείο όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη δίπλα σε αυτό.

Σύμφωνα με το Cnn turk μέχρι στιγμής δεν γίνεται αναφορά για νεκρούς αλλά μόνο για 15 τραυματίες. Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο μέρος από όπου κάθε μέρα περνάει πάρα πολύς κόσμος. Ωστόσο σήμερα τα σχολεία ήταν κλειστά και δεν είχε πολύ κόσμο στην περιοχή.

Σε αυτό το δρόμο υπάρχει ένα αρχηγείο κομάντος και όπως φαίνεται είχε στόχο στρατιώτες που είχαν Πάρει άδεια και είχαν βγει στην αγορά. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να είναι τρομοκρατική ενέργεια.

;

Kayseri'de patlama

Keywords
Τυχαία Θέματα