Εκδρομές σ' ορεινά:Επικίνδυνη φετινή μόδα Κυπρίων& το σωτήριο app

«Χαρά Θεού» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα ορεινά, που εδώ και περίπου 2 μήνες φόρεσαν τα λευκά τους και προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Οι κίνδυνοι ωστόσο που ελλοχεύουν σε χιονισμένα κι όχι μόνο τοπία είναι αρκετοί.

Με αφορμή το περιστατικό των προσκόπων, το SigmaLive επικοινώνησε με την Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, η οποία μίλησε για τη «νέα μόδα» που ακολουθούν πολλοί στα ορεινά.

Αναρριχήσεις σε ορεινές περιοχές και σκι είναι μερικά από τα αθλήματα που ελκύουν

πολλούς. Αρκετές είναι οι φορές ωστόσο που οι ασχολίες αυτές έχουν άσχημη κατάληξη.

Οι κλήσεις σύμφωνα με την κ.Κωνσταντίνου έχουν αυξηθεί φέτος και παράλληλα αυξήθηκαν οι τραυματισμοί αφού πολλοί πέφτουν από βράχους και μεγάλα υψόμετρα. Η Υπηρεσία, λόγω της αύξησης των περιστατικών έχει ανοίξει έναν επιπλέον σταθμό στον Μονιάτη, ενώ σταθμοί υπάρχουν τόσο στην Κυπερούντα όσο και στην Ευρύχου. Η Υπηρεσία επίσης σε περιπτώσεις όπου καταγράφεται αυξημένη κίνηση λόγω Κυριακών ή αργιών, ενισχύει την παρουσία της στα ορεινά.

Ο κόσμος καλείται να αποφεύγει να κάνει οτιδήποτε το οποίο δεν τον κάνει να νιώθει ασφαλισμένος και δεν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση.

Η σωτήρια εφαρμογή ZOOM

Η εφαρμογή η οποία αποδείχθηκε σωτήρια κατά την προχθεσινή περιπέτεια των προσκόπων ήταν η ZOOM Cyprus. Μιλώντας γι΄αυτό στο SigmaLive η κ.Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η εφαρμογή είναι συμβατή σε Android.

Η ιδέα για την δημιουργία μιας εφαρμογής που ουσιαστικά δίδει την δυνατότητα να πατήσει κάποιος ένα κουμπί και άμεσα να φθάσει κοντά του βοήθεια, αν βρίσκεται σε περιοχή που δεν υπάρχει σήμα ή δεν μπορεί να δώσει συντεταγμένες, γεννήθηκε μέσα απ’ την ανάγκη να δοθεί βοήθεια σε ανθρώπους κωφάλαλους, όπως είπε η κ.Κωνσταντίνου.

Η εφαρμογή εντοπίζει κάποιον μέσω του GPS και αυτόματα λαμβάνει σήμα η Υπηρεσία Ασθενοφόρων. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν κάποιος βρεθεί είτε σε χωράφι είτε σε θάλασσα και δεν μπορεί να επικοινωνήσει για να ζητήσει βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα