Εκδήλωση ευρωβουλευτή Κ. Μαυρίδη για «Κούρεμα της Κύπρου»

Εκδήλωση για το «Κούρεμα της Κύπρου» διοργανώνει απόψε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, υπό την αιγίδα της Ομάδας του S &D του Ευρωκοινοβουλίου, για το Κούρεμα της Κύπρου.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ευρωβουλευτής, «όλα τα νέα στοιχεία και έγγραφα θα παρουσιαστούν, επιχειρώντας να κατανοηθεί πλήρως μέχρι πού έφτανε

η σκευωρία εναντίον του κυπριακού λαού και να απαντηθούν αναπάντητα ερωτήματα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση, διάρκειας μιας ώρας, θα γίνει στις 7:00 το βράδυ στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία (Αίθουσα Μακεδονία), απόψε, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και θα ακολουθήσει δεξίωση και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ευρωβουλευτής παραθέτει στην ανακοίνωσή του, τα γεγονότα όπως συνέβησαν, κατά τον ισχυρισμό του.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

«Μετά το πρώτο Eurogroup (16 Μαρτίου του 2013), υπήρξε άλλο Eurogroup στις 18 Μαρτίου του 2013 (μέσω τηλεδιάσκεψης), με τη συμμετοχή της Κυπριακής Κυβέρνησης, στο οποίο αποφασίστηκε η πλήρης προστασία των ασφαλισμένων καταθέσεων κάτω από €100.000 στην Κύπρο. Στο κούρεμα καταθέσεων που η Κυπριακή Κυβέρνηση έθεσε ενώπιον της Βουλής της Κύπρου, περιλαμβάνονταν και ασφαλισμένες καταθέσεις, αντίθετα με ό,τι συμφωνήθηκε την προηγούμενη μέρα στο Eurogroup.

Ένα «τροποποιημένο σχέδιο» για οριζόντιο κούρεμα καταθέσεων (σε όλες τις τράπεζες), εξαιρώντας τις καταθέσεις κάτω από €100.000, θα ήταν το αναμενόμενο, όπως επέβαλλε η Ευρωπαϊκή νομοθεσία που καταγράφεται και στην απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο (25 Μαρτίου του 2013): «Όλοι οι ασφαλισμένοι καταθέτες, σε όλες τις τράπεζες, θα προστατευτούν πλήρως σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η γραπτή Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 20 Μαρτίου του 2013, αμέσως μετά την απόρριψη από την Κυπριακή Βουλή της πρότασης της Κυβέρνησης για το «Πρώτο Κούρεμα». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε ξανά την Κυπριακή Κυβέρνηση να υποβάλει τροποποιημένο σχέδιο που να εξαιρεί τις εγγυημένες καταθέσεις κάτω των €100.000, αλλά τέτοια τροποποίηση δεν υποβλήθηκε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα