Έκανε το πρώτο βήμα η Ρεάλ

Η Ρεάλ ήταν πολύ καλύτερη στον πρώτο τελικό της ACB και έκανε το 1-0 νικώντας με 78-72 την Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη. Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ και Ρέγες οι καλύτεροι των πρωταθλητών Ευρώπης.

Από την αρχή του ματς, η Ρεάλ είχε εντοπίσει τους τρόπους για να κρατιέται στον αφρό. Αλλωστε είχε πολύ καλύτερες επιδόσεις και στα δίποντα και στα ριμπάουντ, γεγονός που της επέτρεψε να πάρει σχετικά γρήγορα μία διαφορά επτά πόντων (27-20).

Σ' όλο το υπόλοιπο ματς η Μπαρτσελόνα αναλώθηκε στην προσπάθεια

να μειώσει. Τα μεγάλα της ατού δεν έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι κάτι όμως που έκανε ο Μάριο Χεζόνια ο οποίος με 5/5 τρίποντα απειλούσε στα ίσια τη Ρεάλ.

Η "Μπάρτσα" πλησίασε ακόμα και στο -2 (72-70) αλλά οι γηπεδούχοι στο πιο κρίσιμο σημείο της βραδιάς κράτησαν την ψυχραιμία τους. Δύο βολές από τον Ρούντι, ένα χαμέλο σουτ του Χεζόνια και μία ακόμη βολή του Ροντρίγκεθ έκαναν το 75-70 πάνω στο οποίο η Ρεάλ ακούμπησε για να φτάσει στο 1-0.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν ο καλύτερος παίκτης των νικητών με 17 πόντους και 3/4 τρίποντα ενώ για την Μπαρτσελόνα ο Μάριο Χεζόνια είχε 18 με 5/6 τρίποντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα