ΠΑΣΥΝΟ: Στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών για νοσηλευτές

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) με εγκύκλιο προς τα μέλη της καταγγέλλει τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας ότι δεν προχωρούν στη μετατροπή των εκτάκτων νοσηλευτών με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε αορίστου διάρκειας και καλεί τα μέλη της να διεκδικήσουν το θέμα μέσω του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Σημειώνει ότι η πλειοψηφία του προσωπικού εργάζεται πέραν των 4 ετών και πληροί σταθερές ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτηρίων αλλά το κράτος εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει ως νεοεισερχομένους.

Όπως αναφέρει, η σύμβαση καταχρηστικά και παράνομα δεν έχει μετατραπεί

αυτοδικαίως σε αορίστου διάρκειας, και επικαλείται τη σχετική νομοθεσία με την οποία τεκμηριώνει πως η μετατροπή έπρεπε να είχε γίνει «με τη συμπλήρωση 30 μηνών στην υπηρεσία, δυνάμει του Άρθρου 7(1)(β) του περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμου του 2003 (Ν. 98(I)/2003, όπως τροποποιήθηκε)».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών έχει κάνει αποδεκτή την αίτηση δημοσίου υπαλλήλου που ζητούσε αναγνώριση της σύμβασης εργοδότησης, η οποία ήταν ορισμένου χρόνου σε σύμβαση αορίστου χρόνου, ένεκα της παρέλευσης 30 μηνών συνεχούς εργοδότησής της με μικρές διακοπές μεταξύ συμβάσεων.

Η Συντεχνία καλεί όλα τα μέλη της, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. της Συντεχνίας στα κατά τόπους Νοσοκομεία ώστε να προχωρήσει η διεκδίκηση του θέματος μέσω του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα