Εδώ θα πραγματοποιηθεί η Τριμερής (ΦΩΤΟ) - Το μήνυμα AJC

Στο ξενοδοχείο David Citadel της Ιερουσαλήμ θα πραγματοποιηθεί η σημερινή ad hoc τετραμερής συνοδός Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και ΗΠΑ, που είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Ιερουσαλήμ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό King David, κοντά στην είσοδο της παλιάς πόλης. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί VIPs,

συμπεριλαμβανομένων πολιτικών ηγετών, επιχειρηματικών μεγιστάνων και διασημοτήτων και ανταγωνίζεται με το κοντινό King David Hotel.

Μεταξύ των ηγετών που έχουν μείνει στο ξενοδοχείο συμπεριλαμβάνεται ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, που χρησιμοποίησε τη δυνατότητα να διεξάγει μυστικές συναντήσεις μεταξύ ισραηλινής και παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας.

Εν τω μεταξύ, το δικό του μήνυμα εν όψει της τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας έστειλε χθες ο CEO της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις (AJC) . Ο ίδιος, θέτοντας το ερώτημα τι κοινό έχουν οι τρεις χώρες, δήλωσε στο twitter:

Είναι ισχυρές και αξιόπιστες δημοκρατίες στη ζωτική ανατολική Μεσόγειο. Η γόνιμη συνεργασία τους σε πολλές σφαίρες - ενέργεια, ασφάλεια &τουρισμός - αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

H AJC είναι η μεγαλύτερη αμερικανοεβραϊκή οργάνωση στην Αμερική, με μεγάλη επιρροή σε υψηλά κλιμάκια της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα