Σφαγή στο ΣΙΓΜΑ: «Να ζητήσετε συγνώμη» - «Ασκήσεις στα βουνά»

Έντονη ήταν σήμερα το πρωί η συζήτηση στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», μεταξύ του Μορφάκη Σολομωνίδη της ΕΔΕΚ και του Γεάδη Γεάδη του ΕΛΑΜ.

Τα αίματα «άναψαν», κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις καταγγελίες περί φυγοστρατίας από τα μέλη του ΕΛΑΜ, στις οποίες και προέβη η ΕΔΕΚ.

Ο κ. Γεάδη ανέφερε «μας αποκάλεσαν ψευτοπατριώτες, λες και όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν δικαιούνται να αγαπούν την πατρίδα τους και δικαιούνται αυτοί που έχουν υποβαθμίσει τόσα χρόνια την ΕΦ».

Φυγόστρατος, είπε, είναι αυτός που αποφεύγει αδικαιολόγητα να πάει στρατό και όχι αυτός που δικαιολογημένα έχει απαλλαχθεί από ιατροσυμβούλιο, λόγω σοβαρών θεμάτων.

Σε έντονο ύφος, ανέφερε ότι «θα έπρεπε να ντρέπονται και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, πόσο μάλλον η ηγεσία της ΕΔΕΚ που ο πρόεδρός της είναι γιατρός».

Ο κ. Γεάδη έκανε λόγο για πολιτική αλητεία, ενώ ανέφερε ότι τα μέλη της ΕΔΕΚ άρχισαν πολεμική ενάντια στο ΕΛΑΜ από τις 15 Φεβρουαρίου και μέσω των λογαριασμών τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά με τις αναφορές ότι τραυματίστηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά και τον χαρακτηρισμό προς το πρόσωπό του ως «χούλιγκαν», ο κ. Γεάδη έδειξε στην κάμερα το λευκό ποινικό του μητρώο, ως απάντηση στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, όπως είπε. Τόνισε, παράλληλα, ότι οι Νομικοί σύμβουλοι του ΕΛΑΜ ξεκίνησαν τις διαδικασίες και «θα λογοδοτήσουν όσοι μας κατηγόρησαν». Σχετικά με τις αναφορές ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ήταν μέλος της φρουράς του Προέδρου της Χρυσής Αυγής, ο κ. Γεάδη είπε πως ο κ. Χρίστου ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σολομωνίδης έκανε αναφορά στις δηλώσεις του κ. Κασιδιάρη, στις οποίες ανέφερε ότι ο κ. Χρίστου ήταν μέλος της φρουράς του κ. Μιχαλολιάκου και συγκεκριμένα στην ομάδα των «κόκκινων τζόκεϊ», δείχνοντας φωτογραφίες από πρωτοσέλιδα που απεικονίζουν τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ με κόκκινο καπέλο δίπλα στον κ. Μιχαλολιάκο.

Ο κ. Χρίστου, είπε, σε δηλώσεις του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης το 2017, είχε παραδεχθεί ότι ήταν μέλος της φρουράς.

Διερωτήθηκε, παράλληλα, όσον αφορά τις απαλλαγές από τη στρατιωτική θητεία, «πώς γίνεται να απαλλάσσεσαι από τον στρατό και να κάνεις στρατιωτικές ασκήσεις στα βουνά της Κύπρου».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ ζήτησε άδεια οπλοκατοχής.

Σε απάντηση των όσων ανέφερε ο κ. Σολομωνίδης, ο κ. Γεάδη ανέφερε ότι "όσοι παίζουν με τη λάσπη, έχουν λερωμένη τη φωλιά τους".

Ο κ. Σολομωνίδης, προσπάθησε να κοροϊδέψει εμένα προσωπικά ότι δεν πήγα στον στρατό, είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές στις οποίες έσπευσαν, όπως είπε, μέλη του ΕΛΑΜ με τους οργανωμένους οπαδούς της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ, ενώ κάποιοι άλλοι «έρχονταν κουστουμαρισμένοι για να κάνουν δηλώσεις».

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα