ΕΔΕΚ για πολιτογραφήσεις: «Nα κατονομαστούν όσοι ευθύνονται»

Ανακοίνωση σχετικά με το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις, εξέδωσε η ΕΔΕΚ.

Όπως σημειώνει, «το σύνολο των πειθαρχικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών, να κατονομαστούν όσοι ευθύνονται και να τους αποδοθούν οι ευθύνες».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Όταν η ΕΔΕΚ αποκάλυπτε το σκάνδαλο των διαβατηρίων οι υπόλοιποι κώφευαν. Επιμένουμε στην πλήρη διαλεύκανση και των τριών πτυχών του

σκανδάλου

Τα όσα δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις είναι πάρα πολύ σοβαρά και αναδεικνύουν την επιβεβλημένη, άμεση και πλήρη διαλεύκανση και των τριών πτυχών του σκανδάλου των διαβατηρίων για το σύνολο της περιόδου που αυτό ήταν σε λειτουργία ώστε να διαφανεί:

Το σύνολο των πειθαρχικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών, να κατονομαστούν όσοι ευθύνονται και να τους αποδοθούν οι ευθύνες.

Εάν υπήρχαν απώλειες εσόδων από την πλευρά του κράτους. Είναι γι’ αυτό που εκτιμούμε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο ώστε αυτά τα έσοδα να επιστραφούν στο Κράτος.

Ποιοι είναι πίσω από την διαρροή που έγινε στο φιλοτουρκικό Al Jazeera η οποία, όπως πολλές φορές τονίσαμε, δεν έγινε για διαλεύκανση του σκανδάλου αλλά για να εκτεθεί το Κυπριακό Κοινοβούλιο και η Κυπριακή Δημοκρατία και να πληγεί η κυπριακή οικονομία.

Θυμίζουμε πως η ΕΔΕΚ ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 είχε ζητήσει διερεύνηση της παράνομης παραχώρησης διαβατηρίων  σε υπηκόους τρίτων χωρών αλλά μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων. Κανένας δεν στήριξε ούτε συνέβαλε στην διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου.

Με ικανοποίηση παρατηρούμε πως έστω και σήμερα και τα υπόλοιπα κόμματα συντάσσονται στο αίτημά μας για πλήρη διαλεύκανση. Τονίζουμε όμως πως για εμάς, πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου των διαβατηρίων σημαίνει διαλεύκανση και των τριών πτυχών του σκανδάλου (ποινικές, πολιτικές και πειθαρχικές ευθύνες, απώλειες εσόδων και διαρροή στο Al Jazeera).

Αλήθεια, πόσοι από αυτούς που φωνάζουν σήμερα για το σκάνδαλο των διαβατηρίων κατέθεσαν στην αστυνομία τα έγγραφα που κατέχουν ώστε να συμβάλουν και αυτοί στη διαλεύκανση και αυτής της πτυχής του σκανδάλου;

Διαβάστε επίσης 

Ενδιάμεσο πόρισμα πολιτογραφήσεων: Παράνομες οι μισές

Keywords
Τυχαία Θέματα