1Κύπρος: Η κριτική για το σχήμα του χάρτη και σημαίας της Κύπρου

Για κριτικά σχόλια σχετικά με την πρωτοβουλία της για «διαδικτυακή συλλογή υπογραφών στην Έκκλησή μας για λύση επανένωσης της Κύπρου», κάνει λόγο η 1ΚΥΠΡΟΣ.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «σε ό,τι αφορά αντιδράσεις εναντίον της πρωτοβουλίας μας σε σχέση με την θεώρηση, κίνητρα και επιδιωκόμενο στόχο της, επισημαίνεται πως το όλο κείμενο της Έκκλησης διαπνέεται από την μη αποδοχή των συνεπειών της εισβολής και κατοχής, και από την έγνοια για αναίρεσή τους, με οδηγό την σταθερή προσήλωση μας στην διαχρονικά συμφωνηθείσα και διεθνώς

επικυρωθείσα βάση λύσης της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας». 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Η πρωτοβουλία μας, 1ΚΥΠΡΟΣ, για την διαδικτυακή συλλογή υπογραφών στην Έκκλησή μας για λύση επανένωσης της Κύπρου, πέραν της ευρείας στήριξης που έτυχε από την έναρξη της δημόσιας εκστρατείας την περασμένη βδομάδα, σε ορισμένους κύκλους έχει εγείρει κάποια κριτικά σχόλια. Αυτά περιλαμβάνουν αρνητικούς χαρακτηρισμούς και παρερμηνείες σε σχέση με το σχήμα του χάρτη και σημαίας της Κύπρου, όπως παρουσιάζεται -ακρωτηριασμένη- σε επικοινωνιακά μηνύματα της εκστρατείας.

Όμως, μια προσεκτική θέαση, ακρόαση ή ανάγνωση των μηνυμάτων των οποίων ο ακρωτηριασμένος χάρτης και η σημαία αποτελούν μέρος, φανερώνει ότι επιδίωξη μας είναι ακριβώς η έμπρακτη αποκατάσταση και διαφύλαξη της ακεραιότητας της Κύπρου μας. Μαζί και της σημαίας της. Η παρουσίαση του ακρωτηριασμένου χάρτη και σημαίας είναι για να αφυπνισθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει, αν μονιμοποιηθεί και αναγνωρισθεί η διχοτόμηση, να καταντήσουμε να μείνουμε μόνιμα με μια ακρωτηριασμένη πατρίδα. Αυτό είναι που θέλουμε να αποτρέψουμε με λύση επανένωσης της Κύπρου και αυτό είναι το νόημα του μηνύματος της εκστρατείας. Σε ό,τι αφορά αντιδράσεις εναντίον της πρωτοβουλίας μας σε σχέση με την θεώρηση, κίνητρα και επιδιωκόμενο στόχο της, επισημαίνεται πως το όλο κείμενο της Έκκλησης διαπνέεται από την μη αποδοχή των συνεπειών της εισβολής και κατοχής, και από την έγνοια για αναίρεσή τους, με οδηγό την σταθερή προσήλωση μας στην διαχρονικά συμφωνηθείσα και διεθνώς επικυρωθείσα βάση λύσης της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στο κείμενο της Έκκλησης ρητά καταγράφεται, μεταξύ άλλων, η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, όπως και η κατάργηση των εγγυήσεων, ως απαραίτητη προϋπόθεση σε μια συνολική συμφωνία λύσης. Για εμάς, η Κύπρος είναι Μία και Ακέραια, αυτήν θέλουμε να διασφαλίσουμε, ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιτευχθεί ο στόχος αυτός παρά μόνο με λύση μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με μία και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται, να διαβάσουν ή ακούσουν, προσεκτικά, και στην ολότητά τους, τα μηνύματά μας και την ίδια την Έκκληση, στην ιστοσελίδα www.1cyprus.eu για να αντιληφθούν το πραγματικό πατριωτικό νόημά τους. Καλούμε παράλληλα ΟΛΟΥΣ τους συμπατριώτες μας να προσχωρήσουν μαζικά και να υπογράψουν την Έκκληση, μέσω της ιστοσελίδας αυτής, διακηρύσσοντας τον διακαή τους πόθο για την επανένωση της πατρίδας μας σε ένα κανονικό κράτος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και με βάση το Πλαίσιο Γκουτέρες, όπως είναι και η επίσημα διακηρυγμένη θέση της πλευράς μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα