Ε.Φερέϊρα: Η Κύπρος στις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο λόγω τουρισμού

Στις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημική κρίση συγκαταλέγει την Κύπρο, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελίζα Φερέϊρα.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, “Κτίζοντας μία Καλύτερη Ευρώπη”, με τον Κυριάκο Πενηνταέξ, η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε πως η χώρα μας είναι εκ των κρατών - μελών που βασίζουν την οικονομία τους κυρίως στον τουρισμό και στις μεταφορές.

Η κ. Ελίζα Φερέϊρα είπε ότι

η Κύπρος ως μικρό κράτος έχει επωφεληθεί από την συλλογική ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς θα “αντιμετώπιζε δυσκολίες για να αποκτήσει εμβόλια στην ώρα τους και σε προσιτές τιμές”.

“Η Ευρώπη, όπως ολόκληρος ο πλανήτης”, είπε, “δέχεται μία δραματική επίθεση από έναν ιό, που προκαλεί επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά και στην πρόοδο της Ευρώπης και των κρατών μελών της”.

Αφότου ελεγχθεί η πανδημία, συνέχισε, θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία οικονομικής επανάκαμψης με διάφορες πολιτικές, με περισσότερο προσανατολισμό προς το μέλλον.

Θεωρεί πως η επανάκαμψη θα πρέπει να γίνει με τρόπο έτσι ώστε να μην αυξηθεί η ανισότητα στην ΕΕ και τα πιο “αδύναμα' κράτη να γίνουν ακόμη πιο αδύναμα.

Κληθείσα να σχολιάσει την έντονη αμφισβήτηση των Ευρωπαίων πολιτών έναντι της εμβολιαστικού πλάνου και τις καθυστερήσεις στην παραγωγή και προμήθεια εμβολίων στα κράτη μέλη, η Επίτροπης υπεραμύνθηκε των πολιτικών, λέγοντας ότι χρειάζεται κάποιος χρόνο για αναπτυχθούν εμβόλια με υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας και ότι αφότου, ξεπεράσουμε τις αρχικές δυσκολίες της παραγωγής, τότε “θα φτάσουμε σε φυσιολογικά επίπεδα ταχύτητας”.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων ανέφερε πως έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής για την πανδημία πέραν των 22 δις ευρώ, τα οποία έχουν μετακινηθεί από τα συνηθισμένα περιφερειακά και κοινωνικά κονδύλια.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη που μεταδόθηκε στην εκπομπή “Κτίζοντας μία Καλύτερη Ευρώπη”:

Keywords
Τυχαία Θέματα