«Έχω απογοητευτεί από τ/κ ηγεσία – Ο Ακιντζί που γνώριζα…»

Την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο η τουρκοκυπριακή ηγεσία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε: «Ο Ακιντζί τον οποίο γνώριζα εγώ πριν αρκετά χρόνια, δεν θα σταματούσε να επιδιώκει την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Ανεξάρτητα

από το τι έχει μεσολαβήσει».

Ερωτηθείς τι άλλαξε, πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί».

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι η τοποθέτησή της ήταν ξεκάθαρη.

Όπως εξήγησε, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, στις τρεις του εκθέσεις για το Κυπριακό, είναι πολύ ξεκάθαρος.

«Λέει ότι οι δυο ηγέτες πρέπει να αποφασίσουν το ίδιο πράγμα και να έχουν τον ίδιο στόχο. Στη συνέχεια, να συναποφασίσουν ποια θα είναι η διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί για να καταλήξουν στην επίτευξη αυτού του στόχου και να με πείσουν, λέει, ότι έχουν την πολιτική βούληση για να προχωρήσουν», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε ότι η δική μας πλευρά και ο Νίκος Αναστασιάδης δεν πείθει.

Παράλληλα, τόνισε ότι, αν ο κ. Αναστασιάδης ήθελε να δημιουργήσει προϋποθέσεις επανέναρξης των συνομιλιών, θα έπρεπε να δράσει παρασκηνιακά, κατά την έκφρασή του, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και όχι την περαιτέρω κλιμάκωσή της.

«Οι μόνοι που έλεγαν ότι με άλυτο το Κυπριακό θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου, είμαστε εμείς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα