Ο Θ. Πυρίλλης καλεί τον Γενικό Ελεγκτή να ασκήσει έλεγχο

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, στην οποία επισυνάπτει σχετικά «αποδεικτικά στοιχεία», καλώντας τον να διερευνήσει αν εκ πρώτης όψεως υπάρχει εύλογη υποψία για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ώστε να ξεκινήσουν τυχόν ανακρίσεις, απέστειλε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.

Απαντώντας στο αίτημα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τυχόν αδικήματα που προκύπτουν από αγοραπωλησία ακινήτων και εκτέλεση έργων στο παραλιακό μέτωπο με σκοπό το ίδιον όφελος, ο κ. Πυρίλλης επισημαίνει ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, δεδομένου ότι οι αγοροπωλησίες

έγιναν μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Επισήμανε δε ότι κανένα από τα δύο τεμάχια που έχουν αγοραστεί δεν εμπίπτει στη νεκρή ζώνη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Πυρίλλης ανέφερε ότι ο ίδιος έχει κάνει πληρεξούσιο, με το οποίο ο Γενικός Ελεγκτής μπορεί να ελέγξει το σύνολο της περιουσίας του ίδιου και της συζύγου του, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Σε σχέση με τις ανώνυμες καταγγελίες που έφτασαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία, ο κ. Πυρίλλης τις χαρακτήρισε «ανυπόστατες», λέγοντας ότι παρακινούνται από κακόβουλους» και «αλλότριους» σκοπούς, καθώς -όπως είπε- δεν ενέδωσε σε πιέσεις που αφορούν σε διάφορες υποθέσεις που στόχο είχαν κάποιοι να «συνεχίσουν να καπηλεύονται είτε κρατική περιουσία είτε κάποιες παραλίες».

Σημείωσε δε ότι και ο Δήμος έχει πάρει τις αποφάσεις του και λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Όσον αφορά στο ζήτημα των έργων στην παραλία, στο οποίο αναφέρεται εξάλλου και ο Γενικός Ελεγκτής, ο κ. Πυρίλλης σημείωσε ότι υπάρχει γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου, ο οποίος ξεκάθαρα αναφέρει ποιες είναι οι αρμοδιότητες που υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας.

«Θέλω να προσθέσω ότι ο τρόπος που έχει γραφτεί το όλο κείμενο, για να μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, επειδή πιθανόν θα πρέπει να εξυπηρετηθούν κάποιες πιέσεις. Ας πάρουμε την ουσία. Ως επιχειρηματίας, ανέκαθεν επένδυα σε ακίνητα. Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι αγοράστηκαν δύο ακίνητα στην περιοχή Κάπαρι και ότι μετά έγιναν έργα ανάπλασης παραλιών για να τους προσδώσουν αξία. Αν αυτό συνέβαινε, σίγουρα είναι μεμπτό. Όμως, τελείωσαν όλα τα έργα του Δήμου και μετά έγιναν οι αγοραπωλησίες», είπε.

Εν συνεχεία, ο κ. Πυρίλλης παρουσίασε τρεις βεβαιώσεις από τους πωλητές, οι οποίες αναφέρουν ότι γνώριζαν κι έχουν ελέγξει ότι δεν έχει γίνει κάποιο επιπλέον έργο μετά την αγορά του κτήματος.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει αρνηθεί πολλά ρουσφέτια, απάντησε ότι είναι φυσικό με τις δράσεις του να έχει δημιουργήσει εχθρούς, κυρίως στην προσπάθειά του να δημιουργήσει απρόσκοπτη προσπέλαση στο κοινό, έναντι εκείνων που ήθελαν ιδιωτικές παραλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα