Ιταλικός Τύπος:Φασίστας Ερντογάν, Κύπρος και Αριστερά (PIC)

Με το λογοπαίγνιο «C' e un fascista che piace a sinistra: Erdogan» (μτφ.: «Υπάρχει ένας φασίστας που αρέσει στην αριστερά: Ο Ερντογάν»), η ιταλική εφημερίδα Libero ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Τζεντιλόνι για τη στάση της απέναντι στην Άγκυρα με αφορμή το περιστατικό στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, στον υπότιτλο του θέματος αναφέρει πως «Ο αρχηγός των Τούρκων περιφρονεί τη δημοκρατία και έχει οδηγήσει την ΕΝΙ εκτός Κύπρου:

Όμως ο Τζεντιλόνι τον υποδέχθηκε με όλες τις τιμές».

Η εφημερίδα Libero ανήκει ιδεολογικά στον χώρο της φιλελεύθερης δεξιάς.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει αναπαραχθεί αρκετές φορές στο twitter από Ιταλούς, οι οποίοι εδώ και μέρες «κατακεραυνώνουν» την ιταλική κυβέρνηση για τη στάση την οποία κράτησε στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου. Η όλη συζήτηση έχει λάβει και προεκλογικό χαρακτήρα.

È un nazista islamico,ha cacciato la nave ENI da Cipro, che non è casa sua, e il governo del maoista Gentiloni ha mandato giù anche https://t.co/fdTGjYi0No gli piace perché vorrebbero fare come lui, arrestare gli oppositori e fare elezioni https://t.co/fwA2QBIMZg Regime PD. pic.twitter.com/TrzDukRLIn

— marco maironi (@mmayr5) February 26, 2018

Ένας ισλαμο-ναζί έχει διώξει το πλοίο της ΕΝΙ από την Κύπρο, η οποία δεν είναι το σπίτι του και η κυβέρνηση του Μαοϊστή Τζέντιλόνι έχει επίσης υποχωρήσει. Αλλά του αρέσει, επειδή θα ήθελε να κάνει σαν αυτόν, να συλλάβει τους αντιπάλους του και να κάνει εκλογές.

COME MAI TUTTI SI PREOCCUPANO DI UN FASCISMO CHE NON C’È E NESSUNO OSA CRITICARE L’UNICO DITTATORE CHE CI TRATTA DA ZERBINI SENZA CHE LA UE E GENTILONI MUOVANO CRITICHE ? ERDOGAN HA CACCIATO ENI DAL MARE DI CIPRO CON INGERENZA DITTATORIALE E LA SINISTRA TACE! ERA NOSTRO DIRITTO! pic.twitter.com/1Ya9MsTRPy

— Patrizia Rametta (@PatriziaRametta) February 26, 2018

Γιατί όλοι ανησυχούν για τον φασισμό ο οποίος δεν υπάρχει, αλλά κανείς δεν τολμά να ασκήσει κριτική στον μοναδικό δικτάτορα, ο οποίος μας συμπεριφέρεται ως χαλί, χωρίς η Ε.Ε .να αντιδρά; O Ερντογάν έδιωξε την ΕΝΙ από τη θάλασσα της Κύπρου με δικτατορική παρέμβαση και η αριστερά σιωπά. Ήταν δικαίωμά μας!

Mentre la campagna elettorale si fa parlando del pericolo fascista e le strade sono occupate da gruppi di terroristi di sinistra la Turchia ci umilia impedendo alla nave dell’Eni di svolgere il proprio lavoro a Cipro e tutti tacciono. pic.twitter.com/2vYjPHutqx

— Gigi (@Gigi9265) February 26, 2018

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια προεκλογική εκστρατεία και όλοι μιλούν για τον φασιστικό κίνδυνο και οι δρόμοι καταλαμβάνονται από αριστερές τρομοκρατικές ομάδες, η Τουρκία μάς ταπεινώνει εμποδίζοντας το πλοίο της ΕΝΙ να εκτελέσει τις εργασίες του στην Κύπρο και όλοι σιωπούν.

Sono lontani i tempi di #Lepanto o della guerra italo-turca per liberare la Libia...
Erdogan re del Mediterraneo. Umiliazione per l'#Italia, #ENI costretta a lasciare #Ciprohttps://t.co/4dsKOrJuDk

— Roger Halsted (@RogerHalsted) February 26, 2018

Οι καιροί του Lepanto (Nαυμαχία της Ναυπάκτου) ή του ιταλοτουρκικού πολέμου για την απελευθέρωση της Λιβύης είναι πολύ μακριά...
Ο Ερντογάν Βασιλιάς της Μεσογείου. Ταπείνωση για την Ιταλία και την ΕΝΙ που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα