Δρ.Διέτης: Τις επόμενες μέρες εκδίδεται πλάνο εμβολιασμού COVID19 στην Κύπρο

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Επίκουρος καθηγητής φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου δρ. Νικόλας Διέτης, ο οποίος μίλησε για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ενώ απάντησε και στο πότε αναμένεται να εμβολιαστεί η παγκόσμια κοινότητα σε ικανοποιητικό επίπεδο. 

Αρχικά ανέφερε ότι δεν γνωρίζει από που προέρχονται οι ενδείξεις για κάθοδο των εμβολίων το Δεκέμβριο, προσθέτοντας ότι πριν τα Χριστούγεννα είναι

πιθανό να δοθεί θετική απάντηση για έγκριση σε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι την άλλη μέρα θα έχουμε το εμβόλιο στην Κύπρο». Συμπλήρωσε ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα φτάσουν τα εμβόλια στην Κύπρο και πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει το σχέδιο του για τον τρόπο υποδοχής και φύλαξης των εμβολίων.

Στη συνέχεια ο Επίκουρος καθηγητής μίλησε για το ρωσικό εμβόλιο SputnikV, εξηγώντας ότι έχει εμβολιαστεί πολύ πιο μικρός αριθμός στην κλινική φάση 3 , από τις δοκιμές άλλων εμβολίων, ενώ πρόσθεσε ότι αρκετές ασιατικές χώρες παράγγειλαν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να τελειώσει το ζήτημα του εμβολιασμού μέσα στο 2021 και να εμβολιαστεί η παγκόσμια κοινότητα, τονίζοντας ότι είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

Τέλος μίλησε και το εμβόλιο της AstraZeneca και για το μπέρδεμα με τη μισή δόση εμβολίου που έδωσαν σε εθελοντές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αμφιβολίες για την ίδια την εταιρία και το εμβόλιο που παράγει.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Αυτά είναι τα σημεία για rapid test- Τι ισχύει για κάθε επαρχία (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα η διανομή εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού

Keywords
Τυχαία Θέματα